Tilbage

Kommunen tager på rottebesøg

Frem til 28. februar vil udvalgte ejendomme få besøg af kommunens rottebekæmper.
06. november 2019

Herning Kommune er lige nu i gang med en række tilsynsbesøg, hvor der bliver kigget efter rotter. Udvalgte ejendomme får i den forbindelse besøg af den kommunale rottebekæmper.

Besøgene foregår typisk på den måde, at rottebekæmperen gennemgår ejendommen sammen med grundejeren. Her bliver der kigget efter tegn på rotter.

Hvis ikke ejeren er hjemme, har rottebekæmperen ret til at gennemgå ejendommen udendørs. Det står beskrevet i Rottebekendtgørelsen.

Hvis der bliver fundet tegn på rotter, vil der blive oprettet en anmeldelse og rottebekæmpelse vil blive igangsat.

Her kommer vi på besøg

Det er klart defineret, hvem vi besøger i denne omgang af rottetilsyn. Ejendommene er i Rottebekendtgørelsen defineret som:

"Erhvervsejendomme med dyrehold, primær produktion af fødevarer og foder til dyr, opbevaring af foderstoffer til dyr eller opbevaring af planteprodukter, som efterfølgende anvendes til produktion af fødevarer til mennesker".

Hvis du får mistanke om rotter

Selvom du ikke bor på en af de ejendomme, der er omfattet af denne tilsynsrunde, har du stadig pligt til at anmelde rotter.

Hvis du konstaterer rotter eller har mistanke om, at der er rotter på din bopæl, skal du anmelde det på www.herning.dk/rotter.

Dekorativt billede

Kontaktinfo

Lene Skovmose
Kloakmester
Tlf.: 96288089
Send e-mail til bjgls@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.