Tilbage

Mød landsholdsspillerne i Herning

Mandag eftermiddag åbner den nye hybridbane i Teglparken ved Herning Fremad med deltagelse af landsholdsspillere fra både herre- og kvindelandsholdet
05. november 2019

Mandag 11. november er en mærkedag for Herning Kommune.

Her åbner Danmarks mest avancerede hybridbane, der fremover vil tilbyde landets bedste fodbold-ben træningsfaciliteter i topklasse, også i ydersæsonen.

Det bliver DBUs fodbolddirektør Peter Møller og Herning Kommunens borgmester Lars Krarup, der forestår den officielle del af åbningen, mens en række landsholdsspillere fra både kvinde- og herrelandsholdet sammen med udvalgte børn fra DBUs Fodboldskoler vil træne på banen.

Publikum er meget velkomne til at overvære arrangementet, og en række af de A-landsholdsspillere der ikke træner, vil være til rådighed for autografer. Samtidig er der mulighed for at selv at prøve kræfter med fodbold-tricks i en DBU-aktivitetszone på kunststofbanen lige ved siden af Herning Fremads klubhus.

Den nye hybridbane, der anlagt af Herning Kommune i samarbejde med DBU og Herning Fremad, skal som én af sine første officielle gerninger bruges til træning af det danske herrelandshold i forberedelserne af Danmarks kamp mod Gibraltar i Parken 15.november.

Program for mandag 11. november:

14.30: Aktivitetszone med DBU-fodboldaktiviteter åbner ved Herning Fremads klubhus.

15.00: Den nye hybridbane indvies af borgmester Lars Krarup og fodbolddirektør i DBU Peter Møller

15.15: En gruppe landsholdsspillere fra både herre og - kvindelandsholdet træner på banen med en gruppe børn fra DBUs fodboldskoler. Imens vil de nogle af de andre landsholdsspillere give autografer ved hegnet rundt om banen.

16.00: Landsholdsspillerne kører igen.

16.30: Aktivitetszonen lukker.

Parkering:

Da vi forventer en del gæster opfordrer vi til, at man tager cyklen til arrangementet.

Der et begrænset antal parkeringspladser på p-pladsen ved Herning Fremad. Alternativt henviser vi til parkering langs Gl. Ringkøbingvej.

Fakta om banen:

Den nye hybridbane ved Teglpark Stadion ved Herning Fremad er den mest avancerede i Danmark.

Det er samtidig landets eneste hybridbane, der er lavet med en særlig "sy-teknik", hvor en specialudviklet kunstfiber syes ned i græsset.

Banen består af 95 procent græs og 5 procent fiber. Den føles derfor som en græsbane for spillerne, men er langt mere holdbar end en normal bane.
Den er samtidig opvarmet via fjernvarmenettet og udstyret med dræn. Banen kan derfor benyttes til træning også på årstider, hvor danske baner normalt er udfordret af regn og kulde.

Til konstruktion af banen, der er cirka en hektar stor, er brugt:

Ca. 2.000 meter drænledninger
Ca. 750 meter vandledninger
Ca. 33.500 meter varmeslanger (33,5 kilometer)
Ca. 9.700 kvadratmeter hybridgræs
Ca. 6.700 kubikmeter sand
Ca. 1.500 kubikmeter drængrus
Ca. 2.000 kubikmeter nedre vækstjord
Ca. 1.000 kubikmeter øvre vækstjord
Den special-symaskine, der syede kunstfiberen ned i banen, lavede i alt 27,5 millioner små huller til i alt 36.000 kilometer tråd.

Kontaktinfo

Elo Christensen
Sport Event Manager
Tlf.: 96288641
Mobil: 29288197
Send e-mail til bekec@herning.dk

Frank Hyldgaard
Projektleder
Tlf.: 96288643
Mobil: 30681820
Send e-mail til bekfh@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.