Tilbage

Flere ledige skal ind på sosu-uddannelser

Forstærket samarbejde mellem afdelinger i Herning Kommune skal hjælpe ledige i gang på arbejdsmarkedet.
23. oktober 2019

Det er en kendt sag, at der mangler hænder til at hjælpe de ældre. Det er nemlig svært at tiltrække et tilstrækkeligt antal medarbejdere til sosu-jobbene. Samtidig er en række ledige borgere interesseret i at uddanne sig på området.

Fremover skal de to ting kobles endnu mere effektivt end hidtil. Et nyt samarbejde i Herning Kommune mellem Jobcentret og Sundhed & Ældre skal motivere flere ledige borgere til at søge optagelse som elever på social- og sundhedsuddannelserne. Under voksenlærlinge-ordningen, vel at mærke.

Ved at bruge voksenlærlinge-ordningen kan mange flere ledige få en uddannelse på social- og sundhedsområdet.

- Som voksenlærling modtager man løn under grundforløbet, og for nogle ledige, som har etableret sig med familie, kan det helt forståeligt gøre en afgørende forskel. Samtidig er det også for kommunen en fordel, da staten giver økonomisk tilskud til uddannelsesforløbene, siger Tommy Tønning, (S), formand for Beskæftigelsesudvalget.

Alle parter vil vinde

Anne Marie Søe Nørgaard, (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget, glæder sig over det nye initiativ.

- Det er ingen hemmelighed, at vi fra tid til anden har problemer med rekrutteringen til jobbene i ældreplejen. Derfor er det helt oplagt, at vi sammen med Jobcentret nu går i offensiven for at få endnu flere ledige borgere i gang med sosu-uddannelserne. Alle parter vil vinde på, at vi lykkes med det, siger Anne Marie Søe Nørgaard.

Fremover vil Jobcentret og Sundhed & Ældre dele relevant viden på tværs af afdelingerne, og afdelingerne vil i fællesskab lave en model for, hvordan man bedst muligt motiverer ledige borgere til at søge social- og sundhedsuddannelserne.

Håbet er, at en del ledige allerede vil kunne starte som voksenlærlinge på sosu-området 1. januar.

Kontaktinfo

Tommy Højmark Tønning
Formand for Beskæftigelsesudvalget
Mobil: 22561164
Send e-mail til byrtt@herning.dk

Anne Marie Søe Nørgaard
Formand Social- og Sundhedsudvalget
Tlf.: 20377055
Mobil: 20377055
Send e-mail til byras@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.