Tilbage

Herre-landsholdet i fodbold indvier ny træningsbane i Herning

Danmarks bedste fodboldben indvier deres ny hybrid-træningsbane i Herning mandag 11.november
14. oktober 2019

Danmarks mest avancerede træningsbane er i færd med at blive anlagt ved Herning Fremads anlæg på Teglparken i Herning.

Og det bliver Danmarks bedste fodboldspillere, der indvier den nye bane, når de mandag 11. november mødes i Herning for at træne inden EM-kvalifikationskampen mod Gibraltar 15.november.

Åbningen markeres med en festlig indvielse 11. november fra klokken 14.30, hvor alle har mulighed for at se landsholdsspillerne, få en autograf og eller slå sig løs i en aktivitetszone med fodboldaktiviteter.

- Vi er utroligt glade for, at vi igen kan byde landsholdet velkommen i Herning. Denne gang med træningsfaciliteter, som ikke matches andre steder i landet. I Herning Kommune er vi rigtig glade for at være "en del af noget større", og jeg tror, at det at have landsholdet som gæster, vil inspirere kommende generationer af fodboldspillere, siger Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Hos DBU glæder fodbolddirektør Peter Møller sig over de nye muligheder, som banen giver landsholdet.
- Med en bane i den her kvalitet giver vi landsholdet mulighed for de bedst mulige forberedelser. Det er en ekstra bonus, at banen samtidig er placeret ved én af områdets mest traditionsrige fodboldklubber og i et område, hvor fodboldbegejstringen i forvejen er stor. Vi glæder os til indvielsen den 11. november og træne på banerne frem mod de afgørende EM-kvalifikationskampe, hjemme mod Gibraltar og ude mod Irland, siger Peter Møller.

Hybridbanen er den første af sin slags i Danmark, og anlagt med 95 procent græs og 5 procent specialfremstillede kunstfibre, der er syet ned i banen. De 5 procent kunstfibre gør græsset langt mere holdbart end en normal bane, og sikrer at spillerne fortsat har græsfornemmelsen under træning. Samtidig er banen udført med særlige dræn, og tilsluttet fjernvarmenettet. Det betyder, at banen giver kvalitetstræning en langt større del af året end en normal bane.

Det er også derfor, at DBU har besluttet at give det danske landshold den bedst mulige forberedelse ved at placere landsholdets november-træningssamling på banen.
Den nye hybridbane er anlagt af Herning Kommune med økonomisk støtte fra DBU og Herning Fremad.

Foreløbigt program for mandag 11.november:

14.30: Officiel indvielse af banen ved Peter Møller, fodbolddirektør i DBU og Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.
15.00 -16.00: Landsholdsspillerne ankommer til træningssamlingen. Der vil være mulighed for autografer, mens nogle af spillerne træner en let restitutionstræning.
15.00 -17.00: Stor aktivitetszone med fodbold-aktiviteter for børn og voksne er åben ved Herning Fremad.

 

 

 

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

Johs. Poulsen
Formand Kultur- og Fritidsudvalget
Mobil: 20103387
Send e-mail til byrjp@herning.dk

Søren Juul Baunsgaard
Kultur- og fritidschef
Tlf.: 96288630
Mobil: 40101525
Send e-mail til soren.baunsgaard@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.