Tilbage

Hvem skal have handicapprisen?

Handicaprådet åbner nu for indstillinger til årets handicappris, og formanden håber, at der kommer rigtig mange gode bud ind.
10. oktober 2019

Hvem har i år gjort en særlig indsats for at gøre tilgængeligheden bedre eller øge livsglæden for borgere med fysisk, psykisk eller kommunikationshandicap i kommunen?

Har du svaret på det spørgsmål? Så er det nu, du kan tippe Handicaprådet med dit forslag.

Der er nemlig åbnet for indstillinger til dette års handicappris, hvor vinderen modtager en anerkendelse og en check på 10.000 kroner.

Send os dit bud.

Så mange indstillinger som muligt

Prisen kan gives til stort set alle, hvad enten der er tale om enkeltpersoner, foreninger eller virksomheder.

Så længe modtageren er fra Herning Kommune eller har gjort en ekstra indsats for borgere med handicap her i kommunen.

- Der bliver gjort rigtig meget flot arbejde for at hjælpe personer med handicap, men udfordringen er ganske enkelt at finde frem til alle de gode historier, forklarer Birgit Jonassen, formand for Handicaprådet i Herning Kommune.

Derfor optræder Birgit Jonassen i år på en video, hvor hun på vegne af Handicaprådet beder folk sende deres indstillinger ind.

- Det handler om at skabe mere interesse om prisen. Det er vigtigt, at vi hylder dem, som gør, at vores handicappede trives og har samme muligheder som ikke-handicappede. Derfor forsøger vi nu at ramme bredt, så også kulturlivet, erhvervslivet og foreningslivet byder ind med, hvem de synes fortjener prisen, fortæller hun.

28. oktober er deadline for at sende indstillinger ind. Derefter mødes Handicaprådet og finder fire nominerede.

Den endelige vinder af handicapprisen 2019 bliver offentliggjort i første halvdel af december måned, medmindre Handicaprådet ikke mener, der er en egnet modtager blandt de indstillede.

Filmen med formand Birgit Jonassen - den kan du se her.

Faktaboks:

Tidligere modtagere af handicapprisen
År Modtager Begrundelse
2009 Tommy Pedersen Tommy Pedersen har gennem en årrække udført et stort frivilligt arbejde til gavn for mange mennesker med handicap. Han har utrætteligt og målrettet arbejdet for at hjælpe andre handicappede både med rådgivning og arrangementer, der har været med til at give livsindhold for deltagerne. 
2010 Birgit Hagen

Birgit Hagen yder en utrættelig indsats for at sikre alle mennesker med handicap en bedre livskvalitet.

Hun er kendt og respekteret for sin store viden om handicappolitik. En viden, som hun har fået gennem mange års engageret indsats i DH (Danske Handicaporganisationer), Handicaprådet og Gigtforeningen.
2011 Ernst Gøtze

Ernst Gøtze har igennem mange år arbejdet for at forbedre forholdene for mennesker med handicap i både Herning Kommune og i det tidligere Ringkjøbing Amt.

Han var i mange år formand for DSI - Ringkøbing Amt (Danske Handicaporganisationer). 
2012 Else Lynnerup Else Lynnerup er en unik frivillig, som gør en kæmpe indsats i demensarbejdet i Herning Kommune. Arbejdet spænder fra yngre mennesker med demens til svage ældre med demens og deres pårørende. 
2013 Trænerteamet bag Handicap Håndbold under Gullestrup Håndboldforening Et unikt klubfællesskab og unikke kræfter bag holdet for mennesker med fysiske handicap. Ligeværdighed har været et nøgleord fra starten. 
2014 Sonja Clausen Sonja Clausen har igennem næsten to årtier været med til at arrangere sommerlejre for mennesker med fysiske og psykiske handicap. Først som en del af foreningen "Handicamp", og senere i foreningen "Handilejr", som Sonja har stiftet.
2015 ALPI ALPI har gjort en kæmpe indsats for at give mennesker med udviklingshæmning mulighed for at dyrke idræt i almene klubber. Ved store events i Boxen har ALPI flere gange arrangeret, at mennesker, der er udviklingshæmmede, har spillet håndbold foran 7.500 tilskuere. Dette har givet deltagerne en oplevelse for livet.
2016 Ikke uddelt.  
2017 Ole Madsen

Ole Madsen har været næstformand i Høreforeningen og har gennem årene ydet en stor indsats for at vejlede mennesker, der bliver ramt af høretab.

Ole har sat fokus på udfordringer, som brugere af kørestole og rollatorer har i byrummet og i trafikken. 
2018 Ikke uddelt.  

Kontaktinfo

Jane Sønderskov
Chefkonsulent
Tlf.: 96282828
Send e-mail til social.sec@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.