Tilbage

92 nye boliger på vej i Herning+-bydelen

Etape 2 i det enestående byomdannelsesprojekt på den gamle sygehusgrund centralt i Herning er nu klar til at blive realiseret.
02. april 2020

Ejendomsselskabet af 1998 ApS v. Ejnar Kristiansen har købt det sydøstlige hjørne af den kommende Herning+-bydel. Pris: 24 millioner kroner. I området vil blive opført 92 nye boliger.

Sælger er Herning Kommune, som dermed kan konstatere, at Etape 2 af det kæmpestore byomdannelses-projekt er klar til at blive realiseret. For halvandet år siden solgte kommunen de første 60 procent af sygehusgrunden til KPC for 113,9 millioner kroner.

- Vi er i gang med at byudvikle en central og historisk del af Herning, og med Etape 2 på vej kan vi nu konstatere, at det kæmpestore udviklingsprojekt har rigtig god fremdrift. Det er naturligvis meget tilfredsstillende, siger Lars Krarup, (V), borgmester i Herning Kommune.

Baggrunden for hele Herning+-arbejdet er, at Region Midtjylland inden længe flytter sine sygehus-aktiviteter til det kommende supersygehus i Gødstrup. Dermed sættes en hel bydel, centralt i Herning, i spil.

Plusset i Herning+ henviser både til, at to gadeforløb centralt i det store område vil danne et stort plus. Det vil udgøre et centralt, nyt byrum for hele det nye kvarter. Samtidig signalerer +'et, at bydelen vil tilføre Herning noget helt nyt og attraktivt.

Stor have med offentlig adgang

På de 9.000 kvadratmeter, som udgør Etape 2, skal opføres karré-bebyggelse varierende mellem tre og fire etager. Det samlede etageareal vil være cirka 8.000 kvadratmeter. Centralt mellem karréerne vil være en stor have med offentlig adgang.

Byggeriet opføres der, hvor det psykiatriske hospital i dag ligger. Hospitalsbygningerne er ikke bevaringsværdige og rives ned, men hospitalets have bevares og bliver en del af det offentlige areal.

I alt vil det nye byggeri komme til at rumme 92 boliger - i stueetagen ud mod det centrale område i Herning+, kaldet Plusset, bliver der plads til mindre erhvervslejemål samt fælles aktivitetslokaler.

- Projektet har en god arkitektonisk løsning på det at lave et nybyggeri, der skaber en harmonisk og fin sammenhæng med den bevaringsværdige del af sygehusbyggeriet. Samtidig er der muligheder for aktiviteter i stuetagen i den nye bebyggelse, som kan give liv til bydelen. De varierende bygningshøjder giver et flot udtryk, ligesom dele af saddeltagene, som er usædvanlige på nye boligbyggerier i dag, bliver grønne. Det er et rigtig spændende projekt, siger Marius Reese, Herning Kommunes byplanchef.

Ejendomsselskabet af 1998 ApS v. Ejnar Kristiansen samarbejder med Timring-selskabet JCN Bolig og Arkitema Architects, en af landets største tegnestuer. Nybyggeriet forventes at være klar til at blive taget i brug august 2023.

Næste etape i Herning+-projektet rummer blandt andet det areal i den sydvestlige del af området, hvor VIA afsøger mulighederne for at etablere sig, hvis ønsket er en mere bynær placering end i Birk.

 

 

 

Kontaktinfo

Marius Reese
Planchef
Tlf.: 96288540
Mobil: 29213330
Send e-mail til bekmr@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.