Tilbage

Kulturfest 2020 aflyses

Kampen mod corona-virus betyder, at den årlige kulturfejring i juni må vente.
07. april 2020

Den årlige fejring af kulturen i juni i Herning Kommune aflyses i 2020 på grund af COVID-19. Herning Kommune følger naturligvis regeringens forbud mod forsamlinger, og både projektgruppen bag kulturfesten og Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune finder det naturligt at stå sammen om at passe på hinanden.

Årets fejring ville have budt på sangfællesskaber på tværs af kommunen, kreative frembringelser med ler i kommunens børnehaver, kulturgrill, store og små koncerter, forestillinger, anderledes byrum blandt andet i Kulturgården, Ungecamp, 100 % Fremmed workshops, rullende museum og rigtig mange andre kulturarrangementer på tværs af foreninger, institutioner og andre aktører.

Men det må vente til en anden gang.

- Kulturfesten er den årlige begivenhed, som rigtig mange aktører har arbejdet på og set frem til i lang tid. For nogens vedkommende siden sidste års kulturfest sluttede, siger Johs. Poulsen, (Rad.), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

- De ser frem til kulturfesten, fordi de i den uge i juni møder deres elever, gæster, publikum - ja, kommunens borgere på en ny måde og i andre rammer. Vi havde allesammen set frem til denne fejring, men har også stor forståelse for, at det er det rigtige at aflyse festen i år. Kommunens borgere kommer til at gå glip af et boost kultur i uge 24, men jeg ved, at kulturlivet står på spring for at komme i gang igen, siger Johs Poulsen.

Kulturfest Herning skulle for tredje år i træk have været afholdt i uge 24 fra 6.-13. juni med en stor åbning i Herning Midtby og afslutning i forbindelse med Rock i Aulum. Ugen igennem skulle det have sydet og boblet af, og med, kultur for store og små i hele kommunen.

 

 

 

Kontaktinfo

Johs. Poulsen
Formand Kultur- og Fritidsudvalget
Mobil: 20103387
Send e-mail til byrjp@herning.dk

Pia Trab Worm
Projektleder og kulturkonsulent
Tlf.: 96288634
Mobil: 51189094
Send e-mail til bekpw@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.