Tilbage

Snart bærer de bæredygtigt tøj

Cirka 1.500 medarbejdere ved Sundhed og Ældre i Herning Kommune skal have nyt arbejdstøj. Miljøet er rykket helt frem på dagsordenen.
15. december 2020

En medarbejder i Sundhed og Ældre ved Herning Kommune har 13 sæt arbejdstøj, som hele tiden er udsat for slid og vask. Derfor er det i sagens natur ikke lige meget for miljøet, om tøjet fremstilles og rengøres så skånsomt og bæredygtigt som muligt.

Fremover vil de næsten 20.000 sæt arbejdstøj være miljømærkede. I den nye aftale, som kommunen har indgået med DFD, De Forenede Dampvaskerier A/S, er indføjet en række krav om bæredygtighed både omkring leje af arbejdstøjet og vask.

- Med aftalen tager vi konkrete, bæredygtige initiativer omkring noget så lavpraktisk og hverdagsagtigt som beklædningen. Volumen er stor, og derfor er det også noget, der har en klar effekt, siger Anne Marie Søe Nørgaard, (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Herning Kommune.

Hun glæder sig over, at udvalget dermed er med til at løfte den bæredygtigheds-dagsorden, som fylder meget i Herning Kommune.

- Det er vigtigt, at bæredygtighed også bliver noget konkret og håndgribeligt. Det synes jeg, dette projekt lever op til, siger udvalgsformanden.

Al tøjet har et miljømærke

DFD har en række miljøcertificeringer. Dermed kan kommunen være sikker på, at DFD forsøger at reducere vand- og energiforbrug og optimerer kemi-doseringen og sorteringen af affald.

Samtlige produkter, der indgår i aftalen med DFD, har et miljømærke. Det vil sige, at de er bæredygtigt produceret under socialt ansvarlige arbejdsforhold, og at de er fri for sundheds- og miljøskadelige stoffer.

Samtidig vil arbejdstøjet fremover være mærket med en stregkode frem for med medarbejderens navn. Dermed undgås en tung arbejdsproces med at fjerne navnemærker, når en medarbejder for eksempel ikke længere er ansat.

Den samlede værdi af aftalen med DFD for leje af tøj samt vask og levering er på 21,6 millioner kroner for otte år. Det nye arbejdstøj forventes at være klar til brug i september 2021.

Kontaktinfo

Anne Marie Søe Nørgaard
Formand Social- og Sundhedsudvalget
Tlf.: 20377055
Mobil: 20377055
Send e-mail til byras@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.