Tilbage

Corona - flere initiativer taget for at inddæmme virus i DK

Nye initiativer fra myndighederne iværksat tirsdag 10. marts. Større arrangementer med over 1.000 mennesker bør fortsat aflyses eller udskydes.
11. marts 2020

Opdateret 11. marts:

Hjemrejsende

Situationen omkring risikoområder udvikler sig HELE TIDEN.

Det er meget vigtigt, at du som hjemrejsende fra et af de områder tager sine forholdsregler. 

Reglerne lyder (lige nu), at hvis du kommer fra et ORANGE  område, skal du holde øje med symptomer og kontakte sin læge (telefonisk), hvis du bliver syg.

Kommer du hjem fra et RØDT område, skal du direkte i karantæne i 14 dage, selvom du ikke har symptomer. 

Du kan se, hvilke lande der er orange og røde lidt nede på denne side.

Siden har ikke farver, men venstre spalte i tabellen svarer til Orange, mens højre spalte svarer til Rød.

Udrejsende

Generelt fraråder udenrigsministeriet lige nu udrejse til en lang række områder. Det gælder både de orange og røde områder og lande.

Du kan holde dig opdateret på coronasmitte.dk.

Ældrecaféer lukker

For at beskytte vores ældre borgere, vil vi aflyse søndagscaféerne i marts og første halvdel af april.

Læs mere om lukningen af vores ældrecaféer.

Opdateret 10. marts:

Situationen omkring risikoområder udvikler sig hele tiden. Du kan holde dig opdateret på coronasmitte.dk.

Myndighederne har sammen med regeringen på et pressemøde kort før middag præsenteret en håndfuld nye tiltag for at begrænse og inddæmme udbredelsen af coronavirus i Danmark. Tiltagene er i særlig grad målrettet den offentlige trafik. Du kan læse mere her. 

Opdateret 7. marts:

Udenrigsministeriet fraråder nu også alle ikke-nødvendige rejser til de italienske regioner Marche og Valle d'Aoste.  Læs mere på coronasmitte.dk og um.dk.

Opdateret 6. marts: 

Regeringen har fredag middag holdt pressemøde om situationen omkring corona-virus. Sundhedsmyndighederne opfordrer nu til, at alle større arrangementer med over 1.000 mennesker bliver aflyst eller udskudt. Det sker for at inddæmme spredningen af coronavirus COVID-19 i Danmark.

Arrangører af begivenheder med færre  end 1.000 deltagere skal vurdere den konkrete smitterisiko ved arrangementet samt hvem, der deltager.

Anbefalingerne gælder i første omgang resten af marts, men kan forlænges.

Det er Sundhedsstyrelsen, der har det overordnede ansvar for håndteringen af corona-virus i Danmark. Du kan læse seneste nyt og få svar på en lang række spørgsmål på hjemmesiden coronasmitte.dk.

Her kan du også holde dig orienteret om, hvilke geografiske områder i verden, som er at betragte som risikoområder - det kan nemlig skifte. 

Krav og anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen har i uge 10 indført et krav om, at personale på sundheds- og ældreområdet, som har direkte kontakt til borgere og patienter, skal blive hjemme i to uger, hvis de kommer fra et af de særlige risikoområder.

Målet er naturligvis at beskytte de grupper i det danske samfund, som vil være særligt udsatte, hvis de bliver smittet.

Det gælder især ældre, men også patienter med kroniske sygdomme og patienter med svækket immunforsvar - for eksempel som følge af kræftbehandling.

Det nye krav fra Sundhedsstyrelsen er trådt i kraft og vil gælde indtil 14. dag efter, at man er udrejst fra et af de særlige risikoområder.

Det gælder både for de medarbejdere, der allerede er indrejst i Danmark inden for de seneste to uger, og for de, der er på vej hjem.

Borgere skal ringe i stedet

Tirsdag 3. marts sendte Sundhedsstyrelsen også en anbefaling  ud. En anbefaling, Herning Kommune følger.

Det betyder, at medarbejdere, der siden 2. marts er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder, skal holde sig hjemme i 14 dage efter hjemkomsten.

Sundhedsstyrelsens anbefaling gælder imidlertid ikke kun kommunale medarbejdere, men alle danskere, som har været i et af risikoområderne og er kommet hjem fra og med 2. marts 2020.

Det betyder, at denne gruppe af borgere, hvis de har aftalt møder med Herning Kommune, i stedet skal ringe.

Denne gruppe af borgere skal heller ikke besøge for eksempel kommunens plejecentre eller Borgerservice. Der vil være opsat skriftlig information de steder, hvor forholdsreglerne gælder. 

Kan også gælde familiemedlemmer

Sundhedsstyrelsens anbefaling har også en tilføjelse: Hvis du har familiemedlemmer, som ikke har rejst med til risikoområderne, så anbefaler vi, at du efter hjemkomst holder dig fysisk adskilt fra dem i to uger.

Hvis du har været i direkte kontakt med dine familiemedlemmer efter hjemkomst, anbefaler vi, at de pågældende familiemedlemmer også bliver hjemme i to uger.

Dette gælder for alle danskere, som er hjemkommet efter 2. marts 2020 og for personale i sundheds- og plejesektoren efter 18. februar 2020.

Kontaktinfo

Ole Hansen
Kommunikationschef
Tlf.: 96282642
Mobil: 40223228
Send e-mail til ole.hansen@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.