Tilbage

Spektakulært helikopter-show gæster Herning

16. maj bliver Herning et midtjysk motorsportsmekka, når en af verdens mest kendte helikoptere - og verdens bedste driftere - kommer til byen.
19. februar 2020

Flying Bulls I New York 2

Der er få helikoptere, der er verdenskendte. Men Red Bulls BO-105, der er en del af kunstflyvningsholdet Flying Bulls, er i den grad én af dem! Helikopteren har været verden rundt og stået bag utallige, ikoniske flyveshows. Senest har Flying Bulls-helikopteren gået verden rundt, da den en morgen overtog luftrummet over New York City med sine tricks. I vedhæftede pressemateriale kan du se video og fotos fra dagen.

16. maj kan gæsterne ved Red Bull Drift Shifters i Herning se en af helikopterne lave sine vilde tricks, når den spiller hovedrollen i pause-showet under drifting-eventet.

Red Bull Drift Shifters er et unikt motorsports-format, hvor verdens bedste driftere kører mod hinanden i specialbyggede drifting-biler, der fungerer som kugler på en pinball-bane. Rundt på banen er der installeret sensorer, der måler bilernes fart og ikke mindst, hvor tæt de kommer på banens kanter - uden at røre. Jo tættere, jo bedre.

Det er i pausen af det event, at østrigske Siegfried 'Blacky' Schwarz sætter sig bag styrepinden i BO-105-helikopteren og laver loops, barrel rolls og andre tricks i sin helikopter over eventpladsen i Herning. Østrigeren, der startede sin karriere som taxachauffør i Graz, er én af tre piloter i verden, der har tilladelse til at lave tricks i helikoptere - og to gange har han vundet VM i Helicopter Freestyle Championships.

De fire Red Bull-ejede BO-105-helikoptere er de eneste helikoptere i verden, der er registrerede som civile kunstflyvningshelikoptere, og de optræder kun ved specielle lejligheder. Helikopterne er blevet ombygget, så de - takket være specialdesignede rotorblade - kan flyve både på hovedet og lave loops. Under en typisk flyvning bliver både helikopteren og Siegfried 'Blacky' Schwarz udsat for en g-påvirkning, der stiller enorme krav til pilotens fysik, når han samtidig skal håndtere den 2.400 kg tunge maskine.

Om Flying Bulls og Red Bull Drift Shifters

• BO-105-helokopteren: To motorer med i alt 690 hestekræfter, topfart på 270 km/t, kan maksimalt flyve i to timer.

• Program for 16. maj: 16.30: Dørene til Red Bull Drift Shifters åbner. 18.30: Red Bull Drift Shifters starter. 19.00: Første drifter på banen. 20.00: Halftime show med Flying Bulls. 21.30: Præmieoverrækkelse.

Læs mere om Red Bull Drift Shifters på https://www.redbull.com/dk-da/events/Red-Bull-Drift-Shifters

Kontaktinfo

Elo Christensen
Sport Event Manager
Tlf.: 96288641
Mobil: 29288197
Send e-mail til bekec@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.