Tilbage

Fonde sikrer flere universitets-studerende på midtvestjyske virksomheder

Studerende fra Aarhus Universitet i Herning kan få værdifuld erfaring i lokale virksomheder takket være støtte fra Færch-fonden og AUHE MidtVest’s Støttefond
08. januar 2020

AU Herning Eksteriør Foto af Christina Reuter

I de kommende tre år vil stribevis af studerende fra Institut for Forretningsudvikling og Teknologi ved Aarhus Universitet i Herning få mulighed for at komme ud i praktik i lokale virksomheder - til gavn for både virksomhederne og de studerende.

De to fonde AUHE MidtVest's Støttefond og Færchfonden har givet en bevilling over de næste tre år, der skal underbygge samarbejdet med det lokale erhvervsliv for de studerende på ingeniøruddannelsen i teknologibaseret forretningsudvikling.

- Universitet leverer den teoretiske viden til de studerende, mens virksomhederne giver dem en praktisk forståelse af deres fag. Det er et perfekt samarbejde, og det er jeg glad for, at både AUHE MidtVest's Støttefond og Færchfonden kan se styrken i, siger institutleder Anders Frederiksen fra Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.

Nyheden giver også anledning til smil på Rådhuset i Herning.

- I Herning Kommune arbejder vi målrettet og på mange fronter for at sikre, at vi fortsat er en god uddannelsesby. Samtidig ved vi, at tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft er en udfordring for mange af vores lokale virksomheder. Med de to fondes støtte til det her projekt sikrer de, at der tages gode skridt i den rigtige retning på begge fronter, så det er en rigtig glædelig nyhed, siger Henrik Kjeldsen, Erhvervs- og Borgerservicechef i Herning kommune.

Glade givere

Hos de to fonde, der står for bevillingen, er der ingen tvivl om, at projektet er et godt formål.

- Det er afgørende, at de universitetsstuderende kommer ud i virksomhederne og forhåbentligt får en tilknytning til dem, så vi beholder dem og deres kompetencer i lokalområdet, siger Kenneth Iversen, der er formand for AUHE MidtVest's Støttefond.

Hos Færchfonden ser man samarbejdet som en mulighed for at gøre lokalområdet mere attraktivt for de kommende akademikere.

- De studerende kan via samarbejdet med virksomhederne få øjnene op for lokale jobmuligheder efter endt studie og måske flytte til området, siger direktør hos Færchfonden, Claus Omann Jensen.

Han mener samtidig, at initiativet med TBMI er en oplagt mulighed for virksomhederne til at prøve kræfter med akademiske medarbejdere.

- Akademikere kan bidrage til at optimere en organisation på flere områder, og det kan flytte virksomhederne til det næste skridt. Her kan de teste, hvilken forskel højtuddannet arbejdskraft kan gøre i en virksomhed, siger Claus Omann Jensen.

Kontaktinfo

Henrik Kjeldsen
Erhvervs- og Borgerservicechef
Tlf.: 96288510
Mobil: 21295343
Send e-mail til henrik.kjeldsen@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.