Tilbage

Million-bevilling skal gøre forældre bedre

Herning Kommune er udvalgt som partner i et projekt fra Socialstyrelsen, der skal hjælpe forældre til anbragte børn til at blive bedre forældre.
15. januar 2020

Støtte, undervisning og samtaler. Det kan være vejen frem, hvis forældre, der får fjernet deres børn, skal forbedre forholdet til deres børn.

Herning Kommune har netop fået tildelt 2,75 millioner kroner til et 3-årigt projekt, der skal hjælpe anbragte børn ved at støtte deres forældre.

Pengene kommer fra Socialstyrelsen, der har udvalgt fire kommuner til at teste forskellige metoder i arbejdet med forældrene. De metoder, der viser sig at virke bedst, skal efterfølgende deles med resten af landets kommuner.
Projektet har fået titlen "Målrettet indsats til forældre med anbragte børn og unge".

Passer perfekt til Herning-modellen

Børne- og Familieudvalget ser gode perspektiver i projektet.

- Vi er rigtig glade for denne nye mulighed for at støtte forældre til anbragte børn. Vi har gennem en del år arbejdet med Herningmodellen, hvor forebyggelse og tidlig indsats er helt afgørende. At vi nu kan hjælpe med at nytænke den måde, kommuner i hele landet hjælper forældre til anbragte børn, passer perfekt ind i det arbejde, siger Dorte West, formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune.

Herning Kommune forventer, at 10-15 forældre eller forældrepar per år vil få gavn af det nye tilbud. Håbet er, at det kan hjælpe forældrene til enten at styrke kontakten med deres børn eller at ændre vilkårene i hjemmet så meget, at børnene igen kan komme hjem.

De fire kommuner, der er udvalgt af styrelsen i projektet "Målrettet indsats til forældre med anbragte børn og unge" er, udover Herning, Aarhus, Halsnæs og Vordingborg.

Yderligere info om projektet kan findes på Socialstyrelsens hjemmeside her.

Kontaktinfo

Dorte West
Formand Børne- og Familieudvalget
Tlf.: 97351233
Mobil: 40259666
Send e-mail til byrdw@herning.dk

Grethe Wilmoes
Centerchef for Børn og Forebyggelse
Tlf.: 96286351
Mobil: +4520674133
Send e-mail til grethe.wilmoes@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.