Tilbage

Ny skole indviet af statsministeren

Lindbjergskolen hedder den helt nye folkeskole til cirka 950 elever, som statsminister Mette Frederiksen i dag indviede i Hammerum-Gjellerup ved Herning
06. januar 2020

Indvielse af Lindbjergskolen - statsminister Mette Frederiksen - Foto af Tobias Nørgaard Pedersen

Mandag var en helt igennem festlig første skoledag for de cirka 950 elever på Lindbjergskolen i Herning.
Dagen var nemlig allerførste dag på den nybyggede skole, der afløser to tidligere folkeskoler i henholdsvis Hammerum og Gjellerup lige øst for Herning by.

Det blev markeret på en lang række forskellige måder - og én af dem var en indvielses-tale fra statsminister Mette Frederiksen.

- Hvor er det dejligt at få lov til at være med til at fejre, at I får en helt ny skole. Det er der faktisk ikke ret mange børn i Danmark, eller i resten af verden, der får lov til opleve, lød det blandt andet i talen fra statsministeren til børnene.

Hun havde forinden, sammen med borgmester Lars Krarup, fået en rundvisning på den nye skole af to elever, Thomas Lønborg-Frank fra 5.årgang og Mathilda Snefred Jokumsen fra 9. årgang.

I Herning Kommune er Lindbjergskolen den fjerde nybyggede folkeskole, der bliver indviet siden kommunesammenlægningen, men Lindbjergskolen er med sine 950 elever, og et anlægsbudget på cirka 200 millioner kroner, det hidtil største skolebyggeri i kommunen.
Derfor var det også en glad borgmester Lars Krarup, der talte til eleverne.

- Det er en rigtig stor og festlig dag for både børn og voksne her på Lindbjergskolen. Det er efterhånden nogle år siden, at vi var nogle voksne i byrådet, der besluttede, at der skulle bygges en helt ny skole her i Hammerum-Gjellerup. Det er jeg rigtig glad for, at vi besluttede, når jeg i dag ser, hvor flot og moderne en skole I nu har fået, sagde borgmester Lars Krarup blandt andet i sin festtale til eleverne på skolen.

Om Lindbjergskolen

Den nye skole erstatter de to folkeskoler i henholdsvis Hammerum og Gjellerup, og ligger ca. 6 kilometer øst for Herning centrum.
Skoledagen startede derfor med at eleverne mødte ind på deres "gamle" skoler, og gik i fælles march mod Lindbjergskolen. Kort før ankomsten til skolen mødtes de to elev-karavaner og smeltede sammen, så de ankom sammen til første skoledag på Lindbjergskolen.

Den nye skole får cirka 950 elever.

Som noget nyt vil elever i mellemtrin og udskoling (4.-9.klasse) ikke have stamlokaler. I stedet er undervisningslokalerne faglokaler og indrettet til det fag, der undervises i.
Hver af de tre aldersgrupper, indskoling, mellemtrin og udskoling, får deres egen afdeling, eller "kvarter", med egne fælles-arealer. Samtidig laves der et centralt mødested, hvor alle skolens elever kan færdes.

Den nye skole er bygget sammen med Hammerum-Gjellerup Hall'n, og byggeprojektet indeholder også en ny hal samt en filial af Herning Bibliotekerne, der både skal fungere som skolebibliotek og folkebibliotek.

Den samlede pris for byggeriet er omkring 200 millioner kroner.
Lindbjergskolen er den fjerde helt nye folkeskole, der indvies i Herning Kommune siden kommunalreformen i 2007. Endnu en helt ny folkeskole i Herning by er i planlægningsfasen.
Det er KPC A/S der har bygget skolen, der er tegnet af Årstiderne Arkitekter.

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

Erik Tangen Søgaard
Skoleleder
Tlf.: 96287161
Mobil: 24453339
Send e-mail til lbses@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.