Tilbage

Stor donation fra ege Fonden til det ”Blå Rum” ved Fuglsang Sø

De fire foreninger, der får hjemme i det ”Blå Rum” ved Fuglsang Sø, modtager en donation på 2 millioner kroner fra ege Fonden – Vibeke og Mads Eg Damgaards Fond
02. januar 2020

Nu er der helt kontant opbakning til projektet det "Blå Rum" ved Fuglsang Sø.

Med en donation på to millioner kroner fra ege Fonden - Vibeke og Mads Eg Damgaards Fond er Herning Kommune nu tæt på at have hele finansieringen af projektet på plads.

Det "Blå Rum" bliver en outdoorfacilitet, der kan løfte fritidslivet ved Fuglsang Sø. Det skal sikre, at både unge og ældre, nybegyndere og erfarne kan være aktive i det fri, og samtidig sikre de foreninger, der bruger søen, bedre forhold.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune, Johs. Poulsen, er begejstret for støtten.

- "Blå Rum" bliver en kæmpe gevinst for hele området, og ikke mindst for de foreninger, der har været med til at udvikle projektet. At en lokal fond, som ege Fonden jo er, vælger at yde så flot en donation, er i tråd med den lange tradition vi har for et tæt samarbejde mellem erhvervsliv, foreningsliv og kommune i Herning-området. Jeg synes, det er en fantastisk nyhed, siger Johs. Poulsen.

De fire foreninger, der er med i projektet, er Herning Ikast Lystfiskerforening, Herning Kajakklub, vinterbadeklubben Den Gule Badeand, og Team Triatlon Herning.

Om det Blå Rum

"Blå Rum" ved Fuglsang Sø består af to bygninger, som skaber en glidende overgang mellem land og vand, hvor de forskellige brugere kan opleve naturen side om side - uanset om man er til de højintense aktiviteter eller bare vil se med fra kanten.

 Et fælleshus, sauna med udsigt, badebro, båd- og grejhus, et overdækket uderum, bålplads og cykelpitstop er blandt funktionerne, som skal introducere nye aktiviteter og gøre det nemt for børn og unge at dyrke vandsport.

I forbindelse med en af broerne bliver der lavet en rampe og en handicapvenlig platform, så der er adgang for kørestolsbrugere og parasportsudøvere. Den nordlige bro udstyres med værn, og saunaen får en tilgængelighedsvenlig flad trappe ned til vandet, der letter adgangen for dårligt gående.

Det samlede budget er 14,9 millioner kroner, og der er foreløbigt fundet 14,5 millioner. Den største del kommer fra Herning Kommune, der har afsat 9 millioner kroner til projektet, mens der også tidligere er kommet støtte fra Lokale og Anlægsfonden, der har støttet med 3,5 millioner. De fire foreninger arbejder fortsat på at finde de resterende 400.000 kroner.

Der er forventet byggestart i første halvår 2020.

Kontaktinfo

Johs. Poulsen
Formand Kultur- og Fritidsudvalget
Mobil: 20103387
Send e-mail til byrjp@herning.dk

Søren Juul Baunsgaard
Kultur- og fritidschef
Tlf.: 96288630
Mobil: 40101525
Send e-mail til soren.baunsgaard@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.