Tilbage

Nye uddannelser i Herning fint fra start

Mange er interesserede i uddannelserne til sygeplejerske og finansbachelor i Herning, viser optagelsestallene.
28. juli 2020

To nye uddannelser i Herning er kommet rigtig fint fra start. Det viser tallene over ansøgere til de videregående uddannelser - tal, der netop er blevet offentliggjort.

Således har 50 tilkendegivet, at de gerne vil uddanne sig til sygeplejerske i Herning. Der er 40 pladser til rådighed på den nyoprettede uddannelses-station under VIA-uddannelsen i Holstebro.

Den nye finansbachelor-uddannelse på Erhvervsakademi MidtVest har fået 18 førsteprioritets-ansøgninger, og det er til den pæne side af det forventede. Tidligere har man skullet til Århus eller Kolding for at gennemføre uddannelsen.

- I år er viften af uddannelsesmuligheder udvidet, og det er rigtig glædeligt, at der er søgning til de nye uddannelser, siger Dorte West (V). Hun er formand for Herning Kommunes Børne- og Familieudvalg og for en styregruppe, som har arbejdet med en uddannelsesstrategi for kommunen.

Byrådet vedtog i enighed en ny uddannelsesstrategi i januar i år. Målet er at tiltrække endnu flere uddannelser og dermed studerende til Herning-området.

- Hver gang, der åbner en ny uddannelse i Herning, kan flere unge uddanne sig lokalt. Det gør det alt andet lige lettere for arbejdspladserne efterfølgende at rekruttere. Men jeg tror, det er vigtigt at erkende, at det er et langt, sejt træk, der skal til for at styrke Herning-egnen som uddannelsesområde, siger Dorte West.

Det efterspørger erhvervslivet

Igen i år har cirka 1.000 haft en Herning-uddannelse som førsteprioritet. De nye ingeniøruddannelser på Aarhus Universitet Herning, som der var beskeden interesse for i 2019, er gået frem. Det er positivt, for det er kompetencer, det lokale erhvervsliv efterspørger. Enkelte andre uddannelser går det lidt tilbage for.

Generelt gælder det, at der stadig er ledige pladser på de fleste uddannelser i Herning.

Rekordmange er i år blevet tilbudt en plads på en af landets mange videregående uddannelser, viser tallene for optaget 2020, som Uddannelses- og Forskningsministeriet netop har frigivet. Næsten 70.000 får tilbudt en plads i år mod godt 65.000 sidste år. Fire ud af fem får tilbudt den uddannelse, som var deres førsteprioritet.

Med til historien hører, at Folketinget har oprettet 5.000 ekstra studiepladser i 2020 og 2021, fordi corona-situationen forhindrer mange unge i at tage ud at rejse i et sabbat-år.

 

 

 

Kontaktinfo

Dorte West
Formand Børne- og Familieudvalget
Tlf.: 97351233
Mobil: 40259666
Send e-mail til byrdw@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.