Tilbage

Arbejdstidsaftale på plads mellem Herning Kommune og Herningegnens Lærerforening

Efter to ugers intense forhandlinger er en aftale om lærernes arbejdstid nu faldet på plads i Herning Kommune.
19. juni 2020

Så er der en aftale!

Sådan lød det i denne uge, da en lokal arbejdstidsaftale for lærerne i Herning Kommune faldt på plads efter korte, men intense, forhandlinger mellem Herningegnens Lærerforening og kommunen.

- Med aftalen her står vi rigtig godt rustet til at skabe en endnu bedre skoledag for børn og lærere. Vi har løbende en rigtig konstruktiv dialog med lærerforeningen, og nu også en lokalaftale. Det er en aftale, hvor vi forpligter hinanden på nogle ting, og på at vi hvert år sætter os sammen og vender situationen, siger Christian Rotbøl, centerleder for skoleområdet i Herning Kommune.

- Det er en aftale, som udbygger det forpligtende samarbejde mellem kommunen og lærerforeningen og mellem ledelse, lærere og tillidsrepræsentanter på skolerne, siger Helen Sørensen, formand for Herningegnens Lærerforening.

En lokal arbejdstidsaftale udstikker de nærmere rammer for lærernes arbejdstid og den nye aftale træder i kraft 1.august 2021.

- Af aftalen gælder fra sommeren '21 betyder, at der nu er et helt skoleår til at kigge på den ude på de forskellige skoler, så vi kan skabe den bedst mulige undervisning lokalt. Det er klart, at aftalen ikke detail-regulerer, for der er forskel på en skole en med 80 elever og én med 1000 elever, og hvordan aftalen konkret udmøntes, er bedst løst lokalt, siger Helen Sørensen.

Fra politisk side er der glæde over aftalen.

- Jeg er rigtig glad for, at der nu er indgået en arbejdstidsaftale, der tager afsæt i anbefalingerne i Lærerkommisionens rapport. Det betyder, at vi nu kan fortsætte det gode arbejde med at sikre kvalitet i undervisningen. Vi vil have det bedst mulige undervisningsmiljø for eleverne og arbejdsmiljø for lærerne, siger Dorte West, formand for Børne- og Familieudvalget.

 

Digital tilgængelighed

PDF-filen på linket indeholder selve aftaleteksten. Filen er ikke digitalt tilgængelig for mennesker med visse typer af handicap.

Kontakt os, hvis du har problemer med filen

Kontaktinfo

Christian Rotbøl
Centerleder for skoleområdet
Tlf.: 22597568
Mobil: 22597568
Send e-mail til cblcr@herning.dk

Dorte West
Formand Børne- og Familieudvalget
Tlf.: 97351233
Mobil: 40259666
Send e-mail til byrdw@herning.dk

Helen Sørensen
Send e-mail til hele7286@dblit.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.