Tilbage

Lokale eksperter skal sikre en mere bæredygtig Herning Kommune

Erfarne og anerkendte lokale aktører inviteres til at blive en del af Herning Kommunes nye Bæredygtighedscenter.
16. juni 2020

Et helt nyt bæredygtighedsråd vil efter sommerferien træde sammen i Herning Kommune.

Rådet besættes med lokale kapaciteter fra erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, kulturliv og andre relevante personer, og vil i alt få 25 medlemmer.

Bæredygtighedsrådet er én af de nyskabelser, som mandag blev godkendt af Økonomi- og Erhvervsudvalget.
Samtidig blev der besluttet en model for, hvordan det nye center skal styres. Her nedsættes en professionel bestyrelse med fem medlemmer.

Det nye bæredygtighedsråd vil fungere som advisory board for den nye bestyrelse, mens formanden for bestyrelsen og for bæredygtighedsrådet vil være den samme person.

Leder ansættes i efteråret

Beslutningerne betyder, at der nu for alvor kommer gang i etableringen af det bæredygtighedscenter, som blev besluttet med budgetforliget for 2020. Vedtægterne ligger nu klar, og selve centret etableres i august. En leder af bæredygtighedscentret vil blive ansat i løbet af efteråret 2020.

Den politiske følgegruppe, der har arbejdet med de indledende planer for bæredygtighedscentret, er meget tilfreds med, at der nu kan sættes gang i centret. Fra følgegruppen er Rasmus Norup (K) og Dorte West (V) byrådets medlemmer i Bæredygtighedsrådet, mens Rasmus Norup også bliver Herning Kommunes repræsentant i bestyrelsen.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi med denne struktur, hvor bæredygtighedscentret får en stærk lokal forankring, vil få helt konkret udbytte af indsatsen. Det engagement vi i følgegruppen har oplevet alle steder, som vi har besøgt i det indledende arbejde, har været helt enormt, og jeg glæder mig til at høre de mange gode ideer, som bæredygtighedsrådet kan komme med, siger Rasmus Norup.

Fakta:

Ved budgetforliget for 2020 besluttede forligskredsen at afsætte 20 millioner kroner over fire år til arbejdet med bæredygtighed i Herning Kommune. Aftalen betyder blandt andet, at der etableres et lokalt bæredygtighedscenter.

Kontaktinfo

Rasmus Norup
2. viceborgmester
Tlf.: 91898813
Send e-mail til byrrn@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.