Tilbage

Anbefalinger efter smittestigning i Herning Kommune

Smitten stiger i Herning Kommune. Borgere opfordres til at tage alle de gældende restriktioner alvorligt.
20. november 2020

Torsdag blev der konstateret 32 nye tilfælde af covid-19 blandt borgere i Herning Kommune. Dermed er incidenstallet i kommunen steget til 165 i senest opgjorte tabel.

- Efter i lang tid at have ligget nogenlunde gennemsnitligt sammenlignet med andre danske kommuner, må vi konstatere, at det i den seneste uges tid er gået den forkerte vej i Herning Kommune. Situationen er alvorlig, siger Søren Liner Christensen, der er direktør for forvaltningen for social, sundhed og beskæftigelse.

Herning Kommune har løbende været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som har udfærdiget en rapport over smitteudviklingen her i kommunen. Af konklusionerne fremgår det, at der nu er tre klare anbefalinger til borgerne i Herning Kommune.

1. Pausekultur på arbejdspladser
Alle virksomheder i både det offentlige og det private skal være særligt opmærksomme på pausekulturen på arbejdspladsen. Her kan der være en tendens til at slække lidt på rengøring og udluftning - og hensynet til afstand. Hvis man sidder otte personer omkring et kantinebord, kan man altså ikke bare lige presse fire ekstra ind.

2. Tag restriktioner alvorligt
Alle borgere bedes tage alle de gældende restriktioner alvorligt. Den enkelte borger skal have fokus på egen adfærd, og skal hele tiden huske anbefalingerne om hygiejne, afstand, håndsprit, rengøring og mundbind.

3. Test af plejepersonale opgraderes
Test af plejepersonalet i ældreplejen bliver nu opnormeret. Indtil nu er personalet blevet testet hver ottende uge, og det bliver nu lavet om til testning hver anden uge. Det kan forhåbentlig fange personale, der eventuelt er smittet, men ikke har symptomer.

- Vi er nødt til at appellere til, at borgerne tager de gældende restriktioner alvorligt, siger Søren Liner Christensen.

Tabellen viser, at en tredjedel af de smittede er under 20 år.

- Vi konstaterer også en del husstandssmitte, hvor forskellige familiemedlemmer smitter hinanden inden for husstanden. Her lyder anbefalingen, at den første i husstanden, der får mistanke om corona, skal isolere sig fra resten af husstanden, indtil der foreligger et negativt testsvar, forklarer han.

Kontaktinfo

Søren Liner Christensen
Direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse
Tlf.: 96284000
Send e-mail til ssbsc@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.