Tilbage

Skoleklasser vinder trafikkonkurrence i Herning Kommune

Udvalgsformand Dorte West overrakte præmier til elever på Vestervangskolen i Herning, der vinder i forbindelse med den landsdækkende kampagne ’Børn på vej’.
25. november 2020

Tirsdag mødte to forventningsfulde 0. klasser op i hallen på Vestervangskolen. Her skulle 0.A og 0.B modtage præmier for deres indsats i forbindelse med kampagnen 'Børn på vej', som Herning Kommune var en del af ved skolestart i august.   

Dorte West, formand for Børne og familieudvalget, overrakte diplom og 1.400 kroner til hver klasse, som kan lægge beløbet i klassekassen.

Kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden står bag kampagnen og konkurrencen, som skal være med til at gøre skolebørn mere trafiksikre.

I Herning kommune er målet, at alle børn skal kunne komme sikkert rundt i trafikken, fx til og fra skole. Ved skolestart i august satte kommunen derfor plakater op ved alle skoler med budskabet 'Børn på vej' for at minde trafikanterne om at passe på de nye i trafikken.

 Dsc4800 Copy

Samtidig underviser skolerne børnene i sikker adfærd i trafikken, så de også lærer at passe på sig selv.

I den forbindelse har alle 0. klasser fået udleveret 'Min Trafikbog,' hvor børnene har skullet løse opgaver om sikker adfærd i trafikken. Fx skulle eleverne finde den sikreste vej til skole, og vise hvordan cykelhjelmen spændes korrekt.

Skoleklasserne kunne deltage i en konkurrence ved at løse opgaverne, og Herning Kommune har i alt udtrukket tre vinderklasser. Der er derfor en 0. klasse mere, som snart bliver overrasket med diplom og præmie.

 Dsc4846 Copy

Kontaktinfo

Dorte West
Formand Børne- og Familieudvalget
Tlf.: 97351233
Mobil: 40259666
Send e-mail til byrdw@herning.dk

Hanne Thomsen-Mühlbrand
Projektleder og webredaktør
Tlf.: 96288329
Send e-mail til vtbht@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.