Tilbage

Priser til kulturel iværksætter og idrætsleder med klare værdier

Herning Kommune har uddelt to af de årlige priser til kultur- og idrætsverdenen.
08. oktober 2020

Hvert år uddeler Herning Kommune en kulturpris og en idrætslederpris. På grund af corona er den officielle markering i byrådssalen aflyst i år. I stedet har prismodtagerne været forbi rådhuset for at modtage diplom, blomster og få en kop kaffe.

Herning Kommunes Kulturpris 2019 tilfalder Amir Rehman, der med borgmester Lars Krarups ord "er svær at komme udenom:"

- Amir Rehman kan både kaldes iværksætter og igangsætter, entreprenør, mellemmand eller udvikler. Men først og fremmest er årets prismodtager en ildsjæl, som har haft en finger med i spillet på en lang række lokale kulturinstitutioner.

Amir Rehman har igennem de seneste mange år stået bag massevis af kulturelle initiativer, events og koncerter i Herning.

Med kulturprisen følger 10.000 kroner fra Herning Kommune.

Det handler ikke kun om resultater

På den sportslige front tilfalder idrætslederprisen Ketty Lauritsen fra Vildbjerg SF, som i næsten 30 år har arbejdet hårdt og målrettet for kvindefodbolden i Vildbjerg.

- Ketty Lauritsen har været med til at skabe en kvindelig elite i klubben. Men det handler langt fra kun om resultater, siger borgmesteren, som roser årets idrætsleder for at udvise stor rummelighed, have klare værdier og en klar moral.

- Ketty Lauritsen er i den grad repræsentant for den sunde forening.

I Vildbjerg SF er det i dag en selvfølgelighed, at mange piger i fem-seks års alderen, ligesom drengene, begynder at spille fodbold.

Med idrætslederprisen følger 10.000 kroner fra Nordea.

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.