Tilbage

Bæredygtig Herning ansætter direktør

Direktørposten i Bæredygtig Herning – kommunens nyoprettede center til understøttelse af bæredygtighed – besættes at Thea Lyng Thomsen fra Greenlab i Skive.
04. september 2020

Med valget af Thea Lyng Thomsen som direktør for Bæredygtig Herning, får det nyoprettede bæredygtighedscenter en profil, der både har erfaring, ambitioner og passion for bæredygtig udvikling. Den nye direktør glæder sig til opgaven.

- Herning Kommune har en lang historik for at samarbejde på tværs og særligt i forhold til at samarbejde med erhvervslivet. Derudover har kommunen en række styrkepositioner på områder som uddannelse og kultur. Kombineres disse med ambitionerne for bæredygtighedsområdet har du et unikt grundlag for at etablere en stærk platform omkring bæredygtighed og grøn udvikling, siger Thea Lyng Thomsen.

Bredt samarbejde med mange aktører

Hun beskriver den største forskel på sit gamle og nye job med, at det hos Greenlab i Skive handlede meget specifikt om at arbejde med energisektoren, mens der i Bæredygtig Herning skal arbejdes mere bredt og mere sammen med erhvervslivet om at fremme bæredygtighed. Ligheden er til gengæld, at det handler om at få mange aktører til at samles om og lykkes med en fælles dagsorden.

- Det brede tværgående samarbejde med involvering af kommune, erhverv, borgere, kultur og uddannelser kan sættes i spil med stor kraft, nysgerrighed og effekt. Det er en opgave, jeg ser frem til at stå i spidsen for i Herning Kommune. siger Thea Lyng Thomsen.

Relevant baggrund fra Greenlab

Direktør i Ege Tæpper, Svend Aage Færch, er formand for Bæredygtig Hernings bestyrelse. Han ser frem til samarbejdet med den nye direktør.

- Thea kommer med en stor erfaring indenfor bæredygtighed og en succesfuld baggrund med at bygge Greenlab i Skive. Det er rigtig gode kvaliteter i forhold til at stå i spidsen for Bæredygtig Herning. Og så har hun en personlighed, der passer rigtig godt til at samarbejde med de mange forskellige interessenter, som skal være med til at få visionen om Bæredygtig Herning til at lykkes, siger Svend Aage Færch.

Handling bag politiske ambitioner

Det er 2. viceborgmester i Herning Kommune, og næstformand i bestyrelsen for Bæredygtig Herning,   Rasmus Norup (kons.) helt enig i.

- Det er en stor og vigtig opgave, vi med Thea Lyng Thomsen som direktør kommer rigtig godt fra start med. Etableringen af bæredygtighedscenteret er et udtryk for, at der sættes konkret handling bag de politiske ambitioner om at skabe et mere bæredygtigt Herning. En bæredygtighed som skal hjælpe med at opretholde konkurrencedygtige virksomheder, gode uddannelser og et attraktivt lokalsamfund for børn, familier og alle borgere i Herning Kommune, siger Rasmus Norup. 

Thea Lyng Thomsen tiltræder stillingen 19. oktober 2020. 

Fakta om Bæredygtig Herning

Foreningen Bæredygtig Hernings formål er at varetage erhvervsaktiviteter og erhvervsudvikling indenfor området bæredygtighed. Det skal ske ved blandt andet at virke for netværk og idéudvikling blandt de deltagende medlemmer, deltage i samarbejde med uddannelsesinstitutioner og folkeoplysende aktiviteter om bæredygtighed. Alt sammen inspireret af FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Som medlemmer af foreningen kan optages virksomheder, institutioner, herunder offentlige institutioner og myndigheder, der har hjemsted i Herning Kommune og som beskæftiger sig med - og derfor har interesse i - foreningens formål.

Greenlab Portr ªtter 22 Of 22

Foto: Greenlab, Mette Johnsen.

Kontaktinfo

Thea Lyng Thomsen
Direktør i Bæredygtig Herning
Mail: thealyng@hotmail.com
Tlf.: 27 16 95 64

Svend Aage Færch Nielsen
Formand for bestyrelsen Bæredygtig Herning
Mail: sfn@egegroup.dk
Tlf.: 97 11 88 11 

Rasmus Norup
Næsteformand for bestyrelsen Bæredygtig Herning.
Mail: byrrn@herning.dk
Tlf.: 91 89 88 13

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail