Tilbage

Eliteidrætten flytter ind på ny skole

Når den nye talentskole og udvidelsen af Sportscenter Herning står klar i sommeren 2021, bliver Herning Elite en del af skolens hverdag.
25. september 2020

Herning Elite, som arbejder for at styrke vilkårene for eliteidræt og talentudvikling, har siden 2014 hørt under Herning Idrætsråd. Men fremover bliver Herning Elite og elitekoordinator Søren Baadsgaard i stedet en del af Herning Kommune.

Herning Elite kobles nemlig med den kommende, nye talentskole i Holing, som åbner om et lille års tid. Det har Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune besluttet. Ændringen sker for at styrke talentarbejdet.

- Det er vigtigt for os, at vi gør alt hvad vi kan for at sikre en god sammenhæng mellem talenternes træning, skole og hverdag. I det arbejde er elitekoordinatoren helt central, så det er oplagt, at vi skal tænke indsatserne sammen, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Johs. Poulsen (Rad.).

Idrætsråd skal satse på bredden

Herning Idrætsråd vil fortsat rådgive foreningerne og dermed breddeidrætten.

- Sammen med Kultur- og Fritidsudvalget er vi optagede af at sikre de bedst mulige udviklingsmuligheder for vores foreninger. Vi vil fremover fokusere og fastholde rådgivning, sparring og udvikling til foreningerne. Vi skal fastholde samspillet mellem eliten og bredden for at skabe synergi, og derfor vil der fortsat være et tæt samarbejde med Herning Elite og Herning Idrætsråd, siger formand for Herning Idrætsråd, Steen Lundgaard

Som konsekvens af beslutningen nedlægges stillingen som leder af sekretariatet i Herning Idrætsråd. Efter ændringen vil Herning Idrætsråd have en breddeidrætskonsulent og en administrativ konsulent, som kan hjælpe foreningerne i deres hverdag og med udviklingstiltag. Med øvelsen lægges der også op til et endnu tættere samarbejde mellem Herning Idrætsråd og Herning Kommune.

- Det er vigtigt, at det er så nemt som muligt at være forening i Herning Kommune. Der bliver lagt rigtig mange frivillige timer i vores foreninger, og vores fornemste opgave er at gøre det arbejde så sjovt og medlemsnært som muligt, siger Dann Karlsen (V), næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget.

Kontaktinfo

Johs. Poulsen
Formand Kultur- og Fritidsudvalget
Mobil: 20103387
Send e-mail til byrjp@herning.dk

Dann Ørskov Karlsen
Byrådsmedlem
Mobil: 28 18 26 96
Send e-mail til byrdk@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.