Tilbage

Webinarrække skal fremme bæredygtighed i byggeri

Ny webinarrække skal hjælpe virksomheder i byggebranchen med at fremme bæredygtighed. Det første i rækken afholdes på onsdag den 9. september– og alle interesserede kan deltage.
03. september 2020

Når det handler om af fremme bæredygtige løsninger, er byggebranchen en vigtig spiller på mange parametre. Derfor har Herning Kommune i samarbejde med Ikast-Brande Kommune og Erhvervsrådet Herning og Ikast-Brande arrangeret en webinarrække for virksomheder i byggebranchen.

Ambitionen med de foreløbig fire webinarer er at hjælpe til at fremme bæredygtighed, og det sker ud fra en bred pallette af emner om alt fra, hvordan virksomhederne kan leve op til ny dansk lovgivning, fælles EU-krav, affaldshåndtering på byggepladsen til radikalt anderledes arkitektur, bæredygtig beton og CE-mærkning af byggevarer.

Byggebranchen kan gøre en stor forskel

- I Herning har vi generelt et stort fokus på bæredygtighed. Vi har netop etableret et center i Herning Kommune - Bæredygtig Herning - der skal understøtte FN's 17 verdensmål, og det er ambitionen at vi som kommune skal have fokus på bæredygtighed både i forhold til borgere, uddannelsesområdet og erhvervslivet, siger erhvervs- og borgerservicechef i Herning Kommune, Henrik Kjeldsen.

En af de brancher, hvor der virkelig kan gøres en forskel i forhold til bæredygtighed, er byggebranchen, som en stor del af virksomhederne i Herning beskæftiger sig indenfor.

- Og derfor giver det rigtig god mening at understøtte de virksomheder bedst muligt i bestræbelserne på at blive bæredygtige. En af vejene til det er oplysning om bæredygtighed, rammerne for det og mulighederne i det, siger Henrik Kjeldsen.

Ambitionen med webinarrækken er at klæde branchen på til at træffe beslutninger på et oplyst grundlag, og Henrik Kjeldsen håber derfor, at mange vil deltage på de fire webinarer, som følges op med erhvervsservice og mulighed for at blive henvist til ekstern rådgivning.

Gratis at deltage i webinar

Webinarrækken henvender sig til alle led i værdikæden indenfor byggeri. Målgruppen er altså både håndværkere, arkitekter, projektledere, entreprenører, producenter af materialer til byggebranchen etc.

Det er gratis at deltage, men webinarerne kræver tilmelding via nedenstående link og efter først til mølle:

Bæredygtige materialer i byggeriet - 1. oktober 2020 - tilmelding her.

Cirkulær økonomi og byggeri - 8. oktober 2020 - tilmelding her.

Kontaktinfo

Henrik Kjeldsen
Erhvervs- og Borgerservicechef
Tlf.: 96288510
Mobil: 21295343
Send e-mail til henrik.kjeldsen@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.