Tilbage

Alle kan frit besøge de ældre

Lave smittetal kombineret med udbredt vaccine betyder, at der nu kan indføres normale tilstande på plejecentrene i Herning Kommune.
09. februar 2021

Det har været en lang og hård periode - men nu er den heldigvis slut: Fra i dag tirsdag 9. februar ophæves alle besøgsrestriktioner på plejecentrene i Herning Kommune.

Dermed kan alle nu frit besøge de ældre på centrene.

- Alle har set frem til denne dag i lang tid, siger Anne Marie Søe Nørgaard, (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Herning Kommune.

Den seneste lange periode har hver enkelt beboer kun kunnet modtage besøg af tre faste besøgspersoner, og maksimalt to af gangen. Naturligvis for at begrænse risikoen for at sprede corona-virus blandt de ældre og personalet.

- Men nu er beboerne på vores plejecentre færdigvaccineret, ligesom rigtig meget af vores frontpersonale er det. Samtidig har vi den seneste tid kunnet se, at smittetrykket i Herning Kommune er lavt. Derfor har vi i dag modtaget besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at vi kan ophæve besøgsrestriktionerne, hvilket vi naturligvis gør med det samme. Mange ældre og deres pårørende har oplevet den seneste tids restriktioner som meget begrænsende og belastende, siger Anne Marie Søe Nørgaard, der roser både ældre, pårørende og personale for at have udvist stor tålmodighed i en svær periode.

Anne Marie Søe Nørgaard tilføjer, at Herning Kommunes plejecentre naturligvis fortsat følger alle retningslinjer omkring covid-19.

Kontaktinfo

Anne Marie Søe Nørgaard
Formand Social- og Sundhedsudvalget
Tlf.: 20377055
Mobil: 20377055
Send e-mail til byras@herning.dk

Søren Liner Christensen
Direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse
Tlf.: 96284000
Send e-mail til ssbsc@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.