Tilbage

Stor interesse for at være studerende i Herning

Åbent Hus Herning bød onsdag kommende studerende indenfor hos 60 uddannelser via et online event. Arrangementet var velbesøgt, og der var stor interesse for at høre mere om byen Herning.
25. februar 2021

Op mod 350 deltagere så med bag skærmene derhjemme, da Uddannelseby Herning onsdag eftermiddag i fællesskab med uddannelsesinstitutionerne bød indenfor til Åbent hus Herning, hvor 60 uddannelser var repræsenteret.

Udover at høre oplæg fra Erhvervsakademiet Midtvest, VIA University College, Aarhus Universitet, Herningsholm Erhvervsskole samt Social- og Sundhedsskolen var det også muligt for deltagerne at få virtuelle rundvisninger på uddannelsesstederne og komme i dialog med uddannelsesvejledere.

Som lidt ekstra krydderi havde deltagerne også mulighed for at klikke sig ind og høre om boligmarkedet i Herning, ligesom de kunne deltage i sessioner med tips og tricks fra nogle af byens nuværende studerende.

- Vi har ønsket at skabe et åbent hus, hvor vi fik sat fokus på, hvor attraktiv Herning er som uddannelsesby. Sidste år blev vi kåret som Danmarks 4. bedste studieby, og vi vil rigtig gerne vise frem, hvad det er, der gør Herning så attraktiv for studerende. Noget af det helt unikke er det nære studiemiljø på uddannelserne og det tætte samarbejde med virksomhederne i området, siger Henrik Kjeldsen, der er erhvervs- og borgerservicechef i Herning Kommune.

Det er første gang at alle erhvervs- og videregående uddannelser i byen går sammen om et stort fælles åbent hus-arrangement for kommende studerende.

- For cirka et år siden vedtog byrådet en uddannelsesstrategi for Herning Kommune. Åbent Hus-eventet er et af flere initiativer, der er taget i den forbindelse. Og det er et godt billede på, hvordan vi er gået til værks: I tæt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og med et stærkt blik for, hvordan vi gør det nemt og attraktivt at vælge en uddannelse i Herning, siger Dorte West (V), der er medlem af Økonomi- og Erhvervsudvalget i Herning Kommune.

Interesse fra hele landet

Ifølge statistik fra eventet var der deltagere fra lokalområdet og oplandet til Herning, men der var også mange fra både Københavnsområdet, Fyn og hele Jylland.

Cirka 10 procent af deltagerne var forældre eller tilmeldte fra grundskolen i Herning-området.

- Det er glædeligt at se, at også afgangselever fra 9. og 10. klasse i grundskolen har været inde og snuse til uddannelserne, siger Henrik Kjeldsen.

Åbent Hus Herning var arrangeret af de fem uddannelsessteder og Uddannelsesby Herning, som er en indsats Herning Kommune står bag.

Kontaktinfo

Henrik Kjeldsen
Erhvervs- og Borgerservicechef
Tlf.: 96288510
Mobil: 21295343
Send e-mail til henrik.kjeldsen@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.