Tilbage

Trængte forsamlingshuse får støtte

Herning Kommunes Jubilæumsfond tømmer kassen og uddeler støtte til forsamlingshusene, der er hårdt ramt af corona-restriktionerne.
04. februar 2021

Stolene står stablet i salen, scenen er tom, og der er hverken foredrag eller kortspil på programmet de kommende uger.

Sådan er det i de fleste forsamlingshuse, der lider økonomisk under forsamlingsforbud og corona-krise. Sidste år måtte husene aflyse eller udskyde masser af arrangementer, og ingen ved, hvornår der igen bliver åbnet for bryllupsfester, banko og koncerter.

De faste udgifter skal dog stadig betales, selv om indtægterne svigter. Derfor har Herning Kommunes Jubilæumsfond valgt at sløjfe sine normale kriterier for tildeling og har i stedet, helt undtagelsesvist, inviteret alle forsamlingshusene til at søge om støtte til at dække faste udgifter.

- Forsamlingshusene er vigtige omdrejningspunkter for kultur og fællesskab i lokalsamfundene, og de står i en ekstraordinær situation. Derfor er vi glade for, at vi kan hjælpe i en svær tid, siger Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Fonden uddeler 340.000 kroner i alt, og det svarer til omkring en tredjedel af det ansøgte. 15 forsamlingshuse søgte om tilskud på tilsammen lidt over en million kroner.

Støtten gives ikke til kommerciel drift som fx mad ud af huset, men kun på baggrund af faste udgifter, der ikke kan søges tilskud til andre steder. Det vil sige, at fonden i år yder støtte til udgifter som fx ejendomsskat, forsikring, renovation, el, varme og renter.

Jubilæumsfonden, der består af Kultur- og Fritidsudvalget samt formanden for Kulturelt Samråd, yder normalt støtte til renovering og bygningsforbedringer, men i år tømmer man kassen til dette ene formål.

Kontaktinfo

Johs. Poulsen
Formand Kultur- og Fritidsudvalget
Mobil: 20103387
Send e-mail til byrjp@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.