Tilbage

Fri buskørsel for en krone om dagen

Et nyt pensionistkort gør bustransport i Herning Kommune noget billigere.
14. januar 2021

Fra 14. januar 2021 kan pensionister og førtidspensionister i Herning Kommune købe et nyt pensionistkort.

Pensionistkortet koster 365 kroner for et år, og med kortet i hånden kan man rejse frit med bus i Herning Kommune døgnet rundt.

Hvis man er i målgruppen, og køber flere end 16 enkeltzonebilletter om året, kan det altså betale sig at investere i det nye pensionistkort.

Bred politisk enighed bag pensionistkortet

Pensionistkortet er ikke gratis at indføre. Derfor har sagen også været diskuteret politisk, og det endte med, at pensionistkortet blev beskrevet i det seneste budgetforlig, som 28 af byrådets 31 medlemmer står bag.

Herning Kommune har dermed forpligtet sig til at dække den tabte indtjening, der kommer ved at tilbyde pensionistkortet til en krone om dagen.

Det betyder, at Midttrafik hvert år modtager cirka 900.000 kroner i kompensation. Penge der er givet godt ud ifølge formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune.

- Vores pensionister og førtidspensionister bruger ofte bussen, og mange vil derfor få glæde af ordningen. Nogle er måske endda afhængelige af at kunne tage bussen, og derfor synes vi, det giver mening at prioritere denne gruppe borgere, fortæller formand for Teknik- og Miljøudvalget, Joan Hansen og fortsætter.

- Pensionistkortet har desuden været et stort ønske fra Ældrerådets side, så derfor er jeg rigtig glad for at det nu bliver et tilbud i Herning Kommune.

Kortet giver fri bustransport indenfor kommunegrænserne. Hvis man skal rejse ud af kommunen, skal man blot betale for de zoner, der ligger udenfor Herning Kommune.

Kortet skal bestilles via Midttrafiks webshop på deres hjemmeside.

Kontaktinfo

Joan Hansen
Formand for Teknik- og Miljøudvalget
Tlf.: 40570500
Mobil: 40570500
Send e-mail til byrjh@herning.dk

Lene Ahle Skoubo
Projektleder samt ansvarlig for bybusdrift i Herning.
Tlf.: 96288330
Mobil: 22863467
Send e-mail til vtbls@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.