Tilbage

Plejehjemsbeboere og plejepersonale får nu vaccination

Onsdag bliver beboere og medarbejdere på plejecentrene i Herning Kommune vaccineret mod COVID-19.
06. januar 2021

Onsdag formiddag ankom coronavaccinerne til plejecentrene i Herning Kommune. Alle plejehjemsbeboere i Herning Kommune har fået tilbudt vaccinen, og langt de fleste har takket ja. Ligeledes er frontpersonalet på plejecentrene blevet vaccineret.

På plejehjemmet Lindegården i Herning har beboer Anne Line Agernem set frem til at skulle have vaccinationen mod COVID-19.

- Jeg har glædet mig til, at vaccinen skulle komme. Jeg har nu ikke har været nervøs for corona, for jeg har følt, at jeg har gjort det, jeg kunne, for at forebygge smitte. Men det har været træls med restriktionerne. Jeg håber, at vaccinationen medvirker til at hverdagen kan blive mere normal igen, fortæller den 72-årige beboer.

Centerleder på Lindegården Plejecenter, Eva Østergaard Sørensen, fortæller, at der generelt er lettelse at spore blandt plejehjemsbeboerne.

- Det er en glædens dag. Vi har set frem til det. Vi tænker, at det er første skridt hen mod et vendepunkt, så vi kan vende tilbage til den hverdag, som vi kender. Vi ved godt, at vi stadig skal være tålmodige, og det vil tage tid. Men det giver noget håb, at vi nu er kommet hertil, og det er en lettelse, siger centerlederen.

Onsdag bliver i alt 719 plejehjemsbeboere vaccineret sammen med 350 medarbejdere på kommunens plejecentre.

Anne Marie Søe Nørgaard (V), formand for Social- og sundhedsudvalget i Herning Kommune, glæder sig over, at vaccinerne er ankommet.

- Det er så glædeligt, at vi nu er i gang med at vaccinere vores plejehjemsbeboere og personale. Både beboere på plejehjemmene og deres nære har lidt under de stramme besøgsrestriktioner, der har været på plejehjemmene i lang tid. Vaccinen er første skridt på vejen til, at vi kommer på den anden side, så vi forhåbentligt kan se frem til at igen at kunne modtage besøg i ubegrænset mængde, siger udvalgsformanden.

Kontaktinfo

Søren Liner Christensen
Direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse
Tlf.: 96284000
Send e-mail til ssbsc@herning.dk

Anne Christmann Ramsgaard
Sundheds- og ældrechef
Tlf.: 96284410
Mobil: 24653465
Send e-mail til anne.ramsgaard@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.