Tilbage

Kommune uddeler to priser

Usædvanlig kunstudstilling og ildsjæl i rideklub er blevet hædret.
28. juni 2021

Hvert år uddeler Herning Kommune en lille håndfuld priser som anerkendelse til helt særlige projekter og indsatser inden for kommunens grænser. To af dem, Kulturprisen og prisen som Årets Idrætsleder, er netop blevet uddelt.

Skovsnogen - Deep Forest Art Land modtager i år Kulturprisen. Den helt usædvanlige kunstudstilling med over 80 værker under åben himmel, langt ude i skoven, er blevet et publikumshit. Vurderingen er, at Skovsnogen de seneste 12 måneder har haft 100.000 besøgende.   

Skovsnogen blev indstillet til prisen af VisitHerning. I indstillingen skriver VisitHerning blandt andet: "Deep Forest Art Land kræver, at du går på opdagelse, at du bevæger dig gennem skoven for at se værkerne. Til gengæld er skoven altid fuld af nye oplevelser. Både skoven og værkerne forandrer sig… En kulturoplevelse, som er i tråd med tiden - tid til hinanden, tid til refleksion, tid i naturen, tid til at udfordre "normalen".

Kulturprisen gives blandt andet til modtagere, som har udvist kulturelt mod og nytænkning, taget initiativer og virket som igangsætter og inspirator på det kulturelle område. Med prisen følger 10.000 kroner.

Et energibundt i rideklubben

Prisen som Årets Idrætsleder tildeles 33-årige Sandra Svan Them fra Herning Rideklub for en helt ekstraordinær indsats, hvor hun lægger massevis af frivillige arbejdstimer i klubben.

I indstillingen fra klubben beskrives Sandra Svan Them som "det energibundt, der, om nogen, binder hele vores elevafdeling sammen… kombinerer kræfter og tid med smil, positivitet, engagement, vilje og en enestående evne til at brænde for en sag."

Prisen som Årets Idrætsleder gives til en person, "der har ydet en særlig indsats gennem lederarbejdet i en forening eller for idrætten i Herning Kommune i det hele taget". Med prisen følger 10.000 kroner.

Priserne uddeles normalt i byrådssalen, men for at begrænse risikoen for corona-smitte blev priserne igen i år tildelt mere uformelt ved et besøg på rådhuset, hvor borgmester Lars Krarup, (V), og Johs. Poulsen (Rad.), formand for Kultur- og Fritidsudvalget, tog imod.  

 

 

 

Kontaktinfo

Lars Krarup
byrådsmedlem
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

Johs. Poulsen
Formand Kultur- og Fritidsudvalget
Mobil: 20103387
Send e-mail til byrjp@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.