Tilbage

Metal, plast samt mad- og drikkekartoner kan også afleveres i en klar sæk

Flere husstande har udfordringer med at få plads til metal, plast og mad- og drikkekartoner i de nye skraldespande.
01. marts 2021

Derfor kan man nu gratis stille en klar sæk med metal, plast, mad- og drikkekartoner (MPK) ved siden af skraldespanden. Sækken tages med, når skraldespanden med MPK tømmes. Denne midlertidige ordning vil fortsætte til pladsproblemet er løst.

Det er vigtigt, at det er en klar sæk, og der kun kommes de nævnte affaldstyper i sækken. Bemærk at sækken kun er til affald fra den daglige husholdning.

Nogle kan måske klemme affaldet mere sammen, men der er en del husstande, hvor kapaciteten ganske enkelt er for lille.

En undersøgelse af problemets omfang er i gang, så vi kan finde den bedste og mest økonomiske løsning, der passer til husstandenes behov. 
Genbrug og Affald har været rundt ved de første husstande for at tjekke, hvor fyldte skraldespandene er. Mange er gode til at sortere, mens andre lige skal læse sorteringsvejledningen igen - tjek folderen eller kig inde i lågene på skraldespandene.

Det er vigtigt, at metal, plast, mad- og drikkekartoner er tømte, når det smides i skraldespanden. Noget emballage kan være svært at tømme helt og derfor skal det i spanden til restaffald. Et eksempel herpå kunne være kødbakken fra marineret kød, som oftest er meget snasket. Derved undgås også, at skraldespanden til MPK bliver beskidt og kommer til at lugte.

Tak fordi du sorterer. 

Kontaktinfo

Genbrug og Affald

Tlf.: 96288080
Send e-mail

Åbningstid / telefontid:
Mandag-torsdag: 8.30-14.00
Fredag: 8.30-12.00

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail