Tilbage

Udvalg: Affaldsbeholder skal tømmes oftere

Borgerne i Herning Kommune er ivrige efter at sortere husholdningsaffaldet. Derfor lægger Teknik- og Miljøudvalget nu op til, at skraldebilen kommer lidt hyppigere forbi.
16. marts 2021

Flere borgere i Herning Kommune oplever udfordringer med pladsen til metal, plast, mad- og drikkekartoner i de nye affaldsbeholdere. Derfor anbefaler Teknik- og Miljøudvalget nu, at affaldsbeholderen tømmes lidt oftere.

I stedet for den nuværende fire ugers tømning indstiller udvalget til byrådet, at ordningen hurtigst muligt udvides til tre ugers tømning for at skabe bedre plads til affaldet.

Som en midlertidig løsning kan borgerne stadig stille en klar sæk med metal, plast, mad- og drikkekartoner uden beregning.

- Borgerne i Herning Kommune vil heldigvis gerne sortere, men plastaffaldet samt mad- og drikkekartoner fylder mere end forventet, siger Joan Hansen, (V), formand for Herning Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

- Derfor foreslår vi nu fra Teknik- og Miljøudvalgets side, at vi hurtigst muligt tilpasser tømningerne, så vi imødekommer ønsket om at sortere affaldet grundigt.

Hver tredje mangler plads

Herning Kommune har ved cirka 1.000 husstande målt på affaldsbeholdernes fyldningsgrad. Resultaterne af målingen viser, at cirka hver tredje husstand mangler plads til metal, plast, mad- og drikkekartoner. Kapaciteten til papir og småt pap, rest- og madaffald vurderes som passende.

Teknik- og Miljøudvalget har derfor på sit møde 15. marts indstillet at øge antallet af tømninger. Det betyder, at der skal indsættes ekstra renovationsbiler, og at ruterne tilpasses. Byrådet forventes at tage endelig stilling til sagen på sit møde 20. april.

Herning Kommune bliver en af de første kommuner, der opfylder regeringens nye krav til affaldssortering i ni fraktioner ved danske husstande.

Kontaktinfo

Joan Hansen
Formand for Teknik- og Miljøudvalget
Tlf.: 40570500
Mobil: 40570500
Send e-mail til byrjh@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.