Tilbage

Herning bliver vært for verdens bedste kvinder på is

A-VM i ishockey for kvinder skal i august-september 2022 afvikles i Herning.
11. november 2021

I 2018 var det verdens bedste mandlige ishockey-spillere, som i Herning dystede om titlen som verdensmester. Fra 26. august til 4. september 2022 er det så de bedste kvinder i den hurtige sport, som er på isen i det midtjyske.

Herning Isstadion i Holing bliver om ni måneder hovedarena for turneringen. Det betyder, at Herning lægger is til kampene i den bedste gruppe, A-gruppen, og de efterfølgende kvartfinaler, semifinaler og finaler.

Lande som USA og Canada spiller samtlige deres kampe i Herning. Særligt i de to lande er kvindeishockey en stor sport, og der kan derfor forventes et betydeligt fremmøde af både print- og tv-journalister.

Det vil tiltrække sig stor opmærksomhed

- Det er en fantastisk glædelig nyhed, at Herning Kommune nu igen skal være vært for en stor sports-event. Kvindeishockey er måske ikke så kendt hos alle. Men Herning er en hockey-by, og jeg er sikker på, at kvindernes A-VM bliver en fremragende begivenhed. Og sikke en sensommer, vi får - først VM i Ridesport, og så kort efter A-VM i ishockey. Det bliver stort, siger Dorte West, (V), borgmester i Herning Kommune.

- Samtidig understreger vores værtskab den strategi, vi har om også at dyrke nye events. Hver eneste gang, vi afvikler et stort arrangement her i kommunen, giver det os nye og vigtige erfaringer, siger borgmesteren.

Det ligger allerede nu fast, at Herning i 2025 igen er værtsby for den danske del af herrernes A-VM i ishockey.

Kontaktinfo

Dorte West
Borgmester
Send e-mail til bordw@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.