Tilbage

Hvem skal have årets Handicappris?

Kender du nogen, der i år har fortjent en særlig anerkendelse for arbejdet på handicapområdet? Så send din indstilling til Handicaprådet i Herning Kommune.
01. november 2021

Nu åbner Handicaprådet i Herning Kommune for at modtage indstillinger til Handicapprisen 2021.

Det foregår via en onlineformular, så du nemt og hurtigt kan skrive, hvem du synes fortjener prisen i år.

Stor efterspørgsel på arrangementer

Præcis som sidste år, så har 2021 været et år påvirket af Covid-19. Samfundet har dog været åbnet op i lange perioder, og der har igen været afholdt events og arrangementer - også på handicapområdet.

- 2020 var et hårdt år. Måske særligt for personer med handicap, som ikke altid har de samme muligheder for at deltage i arrangementer, som personer uden handicap. Ensomhed har generelt set været en udfordring for hele vores samfund, og derfor har 2021 været et år, hvor vi har bevæget os i spændet mellem at trænge til at komme ud og på den anden side føle sig tryg i at være sammen med andre, mens Covid-19 fortsat har fat i vores samfund, siger Birgit Jonassen, formand for Handicaprådet i Herning Kommune.

- Det har altså været et udfordrende år for blandt andet arrangører og frivillige at skulle manøvrere rundt i. Det gælder selvfølgelig også dem, der gør en ekstra indsats for personer med handicap, som vi gerne vil påskønne med denne pris. Der skal lyde stor ros til dem, som har ydet en særlig indsats, fortsætter Birgit Jonassen.

Det vil i sig selv være en ros at blive indstillet til en pris for sit arbejde, så hvis du har kendskab til nogle, som har gjort sig fortjent til årets handicappris, så hører Handicaprådet gerne fra dig.

Alt du skal gøre er at udfylde en formular online. Det tager tre minutter:

Indsend dit forslag til Handicaprådet.

Vinderen af prisen modtager en anerkendelse og en check på 10.000 kroner.

Hvem kan modtage prisen?

Prisen kan gives til stort set alle, hvad enten der er tale om enkeltpersoner, foreninger eller virksomheder.

- Tænk gerne ud af boksen og indsend stort og småt til os. Vi vil gerne have så mange indstillinger som muligt. Selvom der kun kan være én vinder, så ligger der i sig selv en stor anerkendelse i at blive indstillet. Og hvem ved? Måske er det netop din indstilling, der går hen og vinder prisen, siger Birgit Jonassen.

10. november er deadline for at sende indstillinger ind. Derefter finder Handicaprådet frem til de nominerede.

Den endelige vinder af Handicapprisen 2021 bliver offentliggjort i første halvdel af december måned, medmindre Handicaprådet ikke mener, der er en egnet modtager blandt de indstillede.

Hør formand Birgit Jonassen fortælle om prisen og kriterierne for indstilling.

FAKTA

Det er Handicaprådet, der uddeler Handicapprisen. Det har de gjort siden 2009.
Prisen kan gives til:
• En person, der bor i Herning Kommune, og som har ydet en ekstra indsats til gavn for handicappede i kommunen.
• En person, forening eller organisation, som har været med til at skabe forhold, der er med til at øge livskvaliteten for handicappede.
•  En forretning, virksomhed eller forening samt foreningens frivillige ledere, der har gjort en særlig indsats for at integrere handicappede. Det kan være på arbejdsmarkedet og/eller i fritids- og samfundslivet.
• Private og offentlige bygninger, hvor der er gjort en særlig og ny indsats for, at der er fuld tilgængelighed for brugere med forskellige typer af handicap. (Fysisk såvel som kommunikationshandicap).
• Hoteller, restauranter, cafeer, biografer, teatre m.v., der har ydet en særlig indsats for, at handicappede kan bo, færdes og deltage i samfundslivet på lige fod med ikke handicappede.

Handicaprådet har ret til ikke at uddele prisen, hvis rådet ikke mener, der er en egnet modtager blandt dem, der er indstillet.

Kontaktinfo

Birgit Jonassen
Formand for Handicaprådet
Tlf.: 22371640
Send e-mail

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail