Tilbage

Sø-perle vinder arkitektur-pris

Herning Kommune har uddelt sin bygningspræmieringspris for 2021. Valget er faldet på et nyt outdoor-mekka ved Fuglsang Sø.
04. oktober 2021

Mandag 4. oktober er Arkitekturens Dag. Den anledning benyttede Herning Kommune til at uddele den årlige bygningspræmieringspris. Præmieringsudvalget havde tre indstillede byggerier at vælge imellem.

Prisen går til Det Blå Rum, de ny-indviede faciliteter ved Fuglsang Sø i det nordlige Herning. Byggeriet skaber meget fine rammer om rekreative vand- og naturoplevelser i området. Det er tegnet af NOVA5 og SWECO.

I sin begrundelse for tildelingen skriver Præmieringsudvalget blandt andet, at "prisen gives for en smuk og indbydende arkitektur, i en høj arkitektonisk kvalitet med et nyt og moderne formsprog. Projektet sætter samtidig nye standarder for bæredygtigt byggeri i Herning Kommune... Det Blå Rum er hjulpet frem af de bedste rådgivere og er skabt sammen med de mennesker, som skal bruge stedet... Det er et hus, der vil tilføre lokalområdet stor værdi, og som vil tilføre Herning Kommune nye blå og grønne oplevelser. "

Blevet meget mere opmærksomme på naturen

Prisoverrækkelsen fandt sted i Det Blå Rum og ikke som normalt på rådhuset.

- Vi ville give alle mulighed for ved selvsyn at opleve og mærke, hvad det handler om, når vi snakker godt og smukt byggeri, sagde Herning Kommunes borgmester, Dorte West, (V), ved prisoverrækkelsen.

- En anden grund er, at temaet for Arkitekturens Dag i år er "Nye forbindelser til naturen". Vi er blevet meget mere opmærksomme på, hvor vigtig naturen er. For os som mennesker, for vores livskvalitet, for klimaet, for vores børn og for måden, vi bygger og planlægger byer på.

Det Blå Rum er udviklet i et tæt samarbejde med brugerne i alle faser. Lige fra skitser til projektering og udførelse. Det er blevet til via bidrag fra blandt andre Lokale og Anlægsfonden, Ege Fonden, Nordea-fonden, Trygfonden og Realdania. Bæredygtighed er tænkt ind overalt - lige fra materialer i byggeriet til brugerens benyttelse og oplevelse af området.

De to øvrige indstillede projekter til prisen var i år Dillings nye lagerhaller og grønne landskabsrum, tegnet af C.F. Møller. Og Brændgårdskolens Talentklasser og udvidelse af Sportscenter Herning, tegnet af SWECO.

- Fællesnævneren for alle tre indstillede byggerier er, at de udnytter deres omgivelser til at skabe nye, rekreative oplevelser i og med naturen, sagde Dorte West.

Kontaktinfo

Dorte West
Borgmester
Send e-mail til bordw@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.