Tilbage

Ny donation øger sikkerheden i Det Blå Rum

En donation fra TrygFonden gør, at det nu bliver endnu mere sikkert at dyrke aktiviteter og vandsport i Det Blå Rum.
01. oktober 2021

Det Blå Rum oktober 2021

Ud til vandet ved Fuglsang Sø ligger Det Blå Rum - et sted som danner rammen for aktiviteter på, i og ved vandet. Stedet bruges både af lokale sportsklubber, foreninger, skoler og institutioner samt private borgere fra Herning og omegn.

Faciliteterne ved Det Blå Rum åbnede kort før sommerferien i år, og er allerede blevet et populært samling- og aktivitetssted for borgere i alle aldre.

Nu bliver vandsikkerheden styrket ved hjælp af nye midler fra TrygFonden.

TrygFonden har doneret 300.000 kroner til rednings- og sikkerhedsudstyr i Det Blå Rum, ligesom donationen giver mulighed for førstehjælps- og livredningskurser.

- Det Blå Rum er et spændende og visionært vandoplevelsescentrum - til gavn og glæde for både unge og ældre, nybegyndere og erfarne, som vil ud at være aktive i naturen. Vi håber, at mange mennesker fra både nær og fjern vil benytte sig af det. Men selvom vand kan byde på et væld af underholdende aktiviteter, kan det også være risikofyldt, og man skal have respekt for vand. I TrygFonden arbejder vi for at forebygge drukneulykker og øge sikkerheden, hvor mennesker og vand mødes, og vi er derfor glade for, at sikkerheden i forbindelse med etableringen af Det Blå Rum har været højt prioriteret, siger Kurt H. Jørgensen, der er repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland.

Hans Kurt Larsen, der også er med i TrygFondens regionale råd, supplerer:

- Ved at gøre Fuglsang Sø mere tilgængelig for alle og udvikle Det Blå Rum er der skabt fantastiske muligheder for både motion, naturoplevelser og læring. Vi er glade for med vores donation at kunne bidrage til trygheden og sikkerheden i Hernings nye outdoor mekka. Det bliver spændende at følge den fortsatte udvikling og se, hvordan herningenserne og andre vil bruge området.

Herning Kommune har opført Det Blå Rum i årene 2020-2021, og har løbende haft fokus på høj brugersikkerhed. Derfor glæder det udvalgsformand Johs. Poulsen (R) fra Kultur- og fritidsudvalget, at der kommer flere penge til at styrke sikkerheden på vandet.

- Det Blå Rum er blevet et fantastisk sted - præcist som vi i Herning Kommune håbede på. Borgerne har taget stedets unikke muligheder til sig, og jeg er meget glad for, at borgerne benytter de nye faciliteter i så høj grad. TrygFondens donation giver os mulighed for at både at købe mere sikkerheds-udstyr og materiale samt at uddanne relevante aktører i førstehjælp og livredning, siger Johs. Poulsen og fortsætter:

- Nu skal vi i dialog med brugerne herude, for at sikre, hvordan vi bruger pengene bedst muligt, siger Johs. Poulsen.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland, som står bag donationen til Det Blå Rum som led i TrygFondens samlede arbejde med at forebygge drukneulykker og gøre det mere sikkert at færdes i, ved og på vandet i Danmark.

Den officielle overrækkelse af donationen foregår ved Det Blå Rum mandag den 4. oktober 2021 klokken 10.30.

Kontaktinfo

Johs. Poulsen
Formand Kultur- og Fritidsudvalget
Mobil: 20103387
Send e-mail til byrjp@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.