Tilbage

Tid til forandring: Studerende i Herning Kommune skaber klima-tiltag

Sammen med byens uddannelsesinstitutioner bliver Herning vært for Danmarks eneste ”Climathon”. Det løber af stablen den 28.-29. oktober 2021.
25. oktober 2021

 Dsc3501 Copy

I denne uge afholdes der verden over såkaldte "Climathons" i mere end 100 klima-ambitiøse byer. Som den eneste by i Danmark er Herning vært for et Climathon i 2021.

Climathon er et verdensomspændende "program", hvor målet er at skabe nye, lokale idéer som på både byplan og globalt plan kan gøre en forskel ift. klimaforandringerne.

Sådan foregår det

Cirka 70 studerende fra de videregående uddannelser i Herning skal på kryds og tværs af faglige retninger være med til at skabe entreprenante initiativer ved hjælp af samarbejde med virksomheder og professionelle aktører.

Målet er at skabe en række nye lokale tiltag, som kan være med til at løse klimaudfordringen.

- Dag for dag bliver behovet for klimahandling større. Med Climathon kommer de studerende til at udvikle nye, bæredygtige løsninger. Ny viden er med til at understøtte vores lokale erhvervsliv, og der er mulighed for at dyrke synergier ved både at skabe en mere bæredygtig verden og et konkurrencestærkt og bæredygtigt erhvervsliv, siger borgmester Dorte West (V) fra Herning Kommune.

Nyt grønt netværk ser dagens lys

Herning Kommune har også et andet mål med at være med i Climathon 2021.

- Vi håber, at det her arbejde også vil kaste en anden ting af sig. Nemlig et nyt grønt studenternetværk i Herning, hvor man kontinuerligt arbejder med den grønne dagsorden på tværs af uddannelserne, siger Dorte West fra Herning Kommune.

Erhvervsakademi Midtvest, VIA University College og AU Herning deltager i Climathon Herning, som er blevet til i et samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne, Bæredygtig Herning, Erhvervsrådet Ikast-Brande og Herning, Life Style and Design Cluster, Uddannelsesby Herning og Herning Kommune.

Det foregår hos Bæredygtig Herning, Gl. Skolevej 1, 7400 Herning.

Torsdag den 28. oktober klokken 9 - fredag den 29. oktober klokken 17.

 

Læs mere om Climathon her: https://climathon.climate-kic.org/

Kontaktinfo

Dorte West
Borgmester
Send e-mail til bordw@herning.dk

Lajla Johansen
Udviklingskonsulent
Tlf.: 96288519
Mobil: 22553562
Send e-mail til beklj@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.