Tilbage

Herning Kommune viser byen frem for internationale borgere

Lørdag den 18. september forventes flere hundrede internationale borgere at deltage i tilflytter-arrangementet "Expat Fair Herning".
15. september 2021

Det kan være svært at overskue, hvad et nyt område eller en ny by har at byde på, når man flytter dertil fra et andet sted på kloden - og måske kommer man fra en helt anden kultur.

I Herning-området er der forholdsvis mange store virksomheder, som ansætter specialiseret arbejdskraft fra udlandet.

"Expats" kalder man gruppen af borgere - familier, par og enlige, der vælger at rykke rødderne op i deres hjemland, og flytte til et andet land grundet arbejde eller uddannelse. Nogle flytter til Danmark og bosætter sig i Herning. Enkelte familier ender med at blive her for good. Undersøgelser viser, at tilknytningen til et område i høj grad afgør, om de internationale indbyggere vælger at blive i området eller vender snuden hjemad igen.

- I Herning Kommune er det vigtigt for os at tage godt imod vores internationale indbyggere. Vi er opmærksomme på de udfordringer, som de kan møde i deres hverdag, og vi gør alt, hvad vi kan, for hjælpe dem, så de føler sig hjemme og får et godt liv her, siger borgmester Dorte West (V) fra Herning Kommune.

"Welcome September" og "Expat Fair Herning"

Lørdag den 18. september byder Herning Kommune gruppen af nye internationale borgere hjerteligt velkommen ved arrangementet "Expat Fair Herning", der afholdes på Biblioteket i Herning. Arrangementet henvender sig både til nytilkomne, men også nuværende internationale borgere, da det er en god mulighed for at danne netværk.

- Expat Fair er et tilbagevendende initiativ, men på grund af corona er det nu flere år siden, vi senest har arrangeret det. Så denne målgruppe har måske særligt haft svært ved at finde ud af, hvad deres by kan og har af tilbud. Det ser jeg frem til at vise dem den 18. september, siger borgmester Dorte West.

I år er "Expat Fair Herning" også en del af det landsdækkende initiativ med navnet "Welcome September", hvor der laves flere end 110 arrangementer for internationale borgere i Danmark.

I år vil der være op mod 20 stande i biblioteksrummet - her står en bred sammensætning af foreninger og organisationer som bl.a. Idrætsrådet, International Society og Sprogcenter Midt. Desuden holder Ensemble MidtVest, som består af en række internationale musikere, en mini-koncert, ligesom der om eftermiddagen vil være oplæg om netværk og tips og tricks til karrieren på det danske arbejdsmarked.

For Biblioteket i Herning er det et fokuspunkt at gøre noget særligt for netop denne gruppe internationals i byen.

- Vi glæder os som altid til at holde Expat Fair. Vi er glade for at vise vores bibliotek frem for de nye internationale borgere i Herning. Mange af deltagerne bliver meget overraskede over, hvad biblioteket har af tilbud - udover Expat Fair - og vi ser mange af dem bruge biblioteket efterfølgende. Vi er glade for, at biblioteket på den måde kan være tiltrækkende også for tilflyttere fra hele verden, siger bibliotekschef Pernille Schaltz.

Det er femte gang, at Herning Bibliotek er vært for Expat Fair.

Expat Fair plejer traditionelt set at tiltrække mange hundrede internationale deltagere.

Faktaboks

De seneste år har Herning Kommune arbejdet for at tiltrække udenlandske virksomheder, medarbejdere og udenlandske studerende.

Expat Fair Herning 2021 arrangeres af Herning Bibliotekerne og Herning Kommune i samarbejde med Rotary International og International Society Herning & Ikast-Brande.

Læs mere om Expat Fair Herning 2021 her.

Kontaktinfo

Mette Klarskov Hebel
Bosætningskoordinator
Tlf.: 96288518
Mobil: 25322673
Send e-mail til bekmh@herning.dk

Tina Daugaard
Bibliotekar
Tlf.: 51702933
Mobil: 51702933
Send e-mail til bibtid@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.