Derfor Herning

I Herning går det stærkt. Det har det altid gjort. Byen og kommunen har været igennem en eksplosiv udvikling. Her kan du læse en række bud på, hvad der gør Herning og Herning Kommune til noget specielt.

Trine Jepsen

TRINE JEPSEN

Direktør for Schackenborg Slot, sangerinde og skuespiller:

- Jeg holder meget af, at der ikke er langt fra tanke til handling. I Herning gør man noget ved kulturlivet, og man snakker ikke bare om det. Man gør rent faktisk noget ved det. Boxen i Herning byggede man bare, i stedet for bare at tale om det i ti år.

Christina Hembo

Christinahembofarve

Designer og iværksætter:

- Det der kendetegner Herning er, at byen tiltrækker og avler så mange personer, der bare kan og vil. Som Georg Sørensen fra MCH. En mand der kan noget helt ekstraordinært og med sine drømme - der vel og mærke realiseres - er et kæmpe aktiv for byen. Og ildsjælene i Kongrescentret, FCM, Heart og Herning Ishockey Klub, der konstant sørger for at placere Herning på det kulturelle- og sportslige landkort. De og mange andre med den indstilling kendetegner Herning.

Holger Reenberg

Holger Reenberg HEART Foto Michael Damsgaard

Direktør, kunstmuseet HEART:

Mange af dem, der udtaler sig om Herning skuer tilbage i historien for at forklare, hvad der foregår i byen i dag. Tekstilbaroner, uldkræmmere og udpint hedejord gives skylden for, at det moderne Herning brander sig på en lang række parametre, der ligner andre ambitiøse kommuners prioriteringer. Det er rigtigt, at det historiske Herning har skabt en form for "portefølje", som alle I Herning nyder godt af og kan be- og udnyttes efter behov. Herning har i de seneste 10-12 år  kunnet hævde sig i en hård indbyrdes konkurrence med andre og større danske byer.  Man har skabt sig et decideret "Herning brand", selvom man måske endnu ikke har forstået at udnytte det!  Denne udvikling har i høj grad sin baggrund i et bystyre, som - om ikke har kappet linerne til historien, så dog - har frigjort sig fra kun at identificere sig med et Herning, som ikke eksisterer mere.

Abonner på nyheder

Få nyheder og dagsordener fra Herning Kommune sendt direkte til din mail. Du bestemmer selv, hvad du vil modtage nyt om.

Dekorativt fotoAbonner på nyheder