Fakta om Herning

Her finder du en række fakta om Herning Kommune og om selve Herning.

Herning Kommune er Danmarks tredjestørste kommune målt på arealet og Danmarks 12. største målt på indbyggertal.

1. januar 2019 var befolkningstallet 88.917 indbyggere, og Herning Kommune har i modsætning til en del andre jyske kommuner haft befolkningstilvækst de senere år.

Herning Kommunes slogan er; "Her er alle muligheder åbne." Og det er mere end bare en smart talemåde. Ikke mindst på event-området har kommunen de senere år sat nye standarder.

En perlerække af store koncerter og sports-arrangementer er blevet afviklet i Herning med starten på verdens hårdeste cykelløb, Giro d'Italia (2012), og VM i Ishockey (2018) som nogle af højdepunkterne. Også EM i kortbanesvømning (2013), EM i Landevejscykling (2017), EM (2014) og VM (2019) i herrehåndbold og VM i Kvindehåndbold (2015) har de senere år sat Herning som eventby på landkortet. 

I 2020 er Herning Kommune vært for EM i Kvindehåndbold, der afvikles i samarbejde mellem Danmark og Norge, hvor Herning bliver hjemmebane for Danmark.

Sideløbende med de mange sports-events huser Herning hvert år en lang række koncerter med nogle af verdens største kunstnere. Det sker typisk i Jyske Bank Boxen, som er Danmarks første multiarena af sin slags. I 2019 besøger blandt andre Rod Stewart, Mark Knopfler og John Mayer Boxen for at give koncert. 

Hernings borgmester er Lars Krarup (V), som er i gang med sin femte valgperiode som førstemand.

Kontaktinfo

Allan Secher Thulstrup
Kommunikationskonsulent
Tlf.: 96282645
Mobil: 29444865
Send e-mail til komat@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

 

Kommunen i tal

Hvor mange indbyggere er der i Herning Kommune? Find svaret - og andre nøgletal - her.

Kommunen i tal